Putin potvrdio! Bosna i Hercegovina je uvela sankcije Rusiji!

Autor:

Svet

18.06.2022

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija ima određenih poteškoća u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa pristupom te države sankcijama, rekao je Vladimir Putin.

Putin potvrdio! Bosna i Hercegovina je uvela sankcije Rusiji!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin je namarginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, gde se sastao sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, potvrdio da je Bosna i Hercegovina uvela sankcije ovoj državi.

- Rusija ima određenih poteškoća u odnosima sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa pristupom te države sankcijama, ali odnosi se nastavljaju i razvijaće se - rekao je sinoć Putin nakon sastanka sa Dodikom.

Na sajtu Kremlja objavljen je deo Putinovog obraćanja Dodiku na početku sastanka na kojem je Putin rekao kako visoko ceni Dodikov stav po pitanju sankcija.

- Razvili smo jako dobre odnose otkako ste na čelu Republike Srpske, ali i u sadašnjem svojstvu - rekao je Putin zahvalivši Dodiku na dolasku u Sankt Peterburg, nadajući se kako mu je boravak bio koristan i zanimljiv.

- Nažalost, u sadašnjim uslovima, s Bosnom i Hercegovinom imamo određenih poteškoća vezanih za pristupanje sankcijama, ali znamo vaš stav i visoko ga cenimo. Uprkos svim poteškoćama, odnosi se nastavljaju i razvijaće se, posebno s onima koji te odnose žele održati. A koliko ja znam, ti si jedan od tih ljudi - rekao je Putin članu Predsedništva Bosne i Hercegovine.

- Zapadne ucene ne deluju protiv zemalja sa pravim liderima - rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin govoreći danas na forumu u Sankt Petersburgu.

On je time de fakto izuzeo Srbiju iz svojih ocena o situaciji u Evropi i na Zapadu i pohvalio je.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading