IZA KULISA SASTANKA U KIJEVU! Procurile poruke evropskih lidera upućene Zelenskom: DOGOVORI SE SA RUSIJOM!

Autor:

Svet

17.06.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski lideri - francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i italijanski premijer Mario Dragi iza zatvorenih vrata tokom sastanka u Kijevu predložili su Volodimiru Zelenskom da sedne za pregovarački sto sa Rusijom.

IZA KULISA SASTANKA U KIJEVU! Procurile poruke evropskih lidera upućene Zelenskom: DOGOVORI SE SA RUSIJOM!

Foto: Tanjug/AP

Ova saznanja obelodanio je nemački list Di Velt.

Kako navodi list, dok su bili u Kijevu Olaf Šolc , Emanuel Makron i Mario Dragi zalagali su se za davanje Ukrajini statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

U zamenu su šefovi država i vlada "iza zatvorenih vrata" najverovatnije ubedili Zelenskog da sedne za pregovarački sto sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je juče u Kijevu da zapadne zemlje imaju dogovor da Ukrajini ne daju određene kategorije naoružanja, uključujući jurišne avione i tenkove, kako bi izbegle umešanost u rat sa Rusijom.

- Ukrajina sama treba da odluči da li da prihvati bilo kakve teritorijalne ustupke prema Rusiji u cilju okončanja rata - izjavio je francuski predsednik Emanuel Makron u intervjuu za televiziju TF1 tokom posete Kijevu.

Makron je rekao da Francuska i Nemačka neće voditi razgovore o primirju u Ukrajini sa Rusijom umesto Kijeva.

- Niti će nuditi bilo kakve ustupke u ime zemlje ili razgovarati o njima - rekao je Makron na konferenciji za novinare u Kijevu, podseća list.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Na Ukrajini je i njenom rukovodstvu je da odluče kada i pod kojim uslovima će nastaviti razgovore sa Moskvom, rekao je Makron.

- Kada dođe vreme da se okupimo za pregovaračkim stolom, Evropa će razgovarati o bezbednosnim garancijama koje proizilaze iz međunarodnih sporazuma, koje će ukrajinski predsednik sprovoditi u ime svoje nacije - poručio je Makron i dodao da je to ono što će dominirati budućim razgovorima sa Rusijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading