SASLUŠAN MILOŠ MEDENICA: Ovako se branio od optužbi za kriminalne organizacije

Autor:

Svet

26.05.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, negirao je krivicu na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu.

SASLUŠAN MILOŠ MEDENICA: Ovako se branio od optužbi za kriminalne organizacije

Foto: Libertas

Foto: Libertas

Miloš Medenica je uhašen juče na podgoričkom aerodormu Golubovci po sletanju aviona iz Beograda, a njegova majka je privedena krajem aprila takođe na aerodromu kada je pokušala da otputuje za Beograd i od tada je u pritvoru.

Nakon saslušanja u sredu popodne u SDT-u Milošu Medenici je određen pritvor do 72 sata.

On je negirao da ima veze sa stvaranjem kriminalne organizacije, švercom cigareta, drogom, nezakonitim držanjem oružja, saopšteno je podgoričkim Vijestima.

Njegov advokat Stefan Jovanović rekao je za podgorički dnevnik da je postupak označen tajnim i da će njegov branjenik biti izvecen pred istražni sud u roku od 72 sata, koji će se odrediti o eventualnom produženju pritvora.

Republika

Foto: printscreen

Policija

Prema podacima koje je Crnoj Gori dostavio Europol, Miloš Medenica se bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.


Njegova majka, bivša predsednica Vrhovnog suda uhapšena je zbog sumnje da je kao član ove kriminalne organizacije izvršila protivzakoniti uticaj.

Advokat Jovanović rekao je da je Milošu Medenici zadržavanje određeno zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

On je rekao i da Miloš Medenica nije bio dostupan nadležnim organima zbog lečenja na jednoj klinici, a kada je lečenje završeno on je došao u Podgoricu i, kako kaže, predao se organima gonjenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading