MAJKA UBILA NOŽEM DETE, PA SEBE! Horor u Hrvatskoj - detence je samo pitalo za čokoladu!

Autor:

Svet

05.04.2022

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravičan prizor beživotnih tela majke i deteta u porodičnoj kući u Donjoj Bistri kod Zagreba u ponedeljak nešto posle podneva dočekao je član porodice koji je odmah alarmirao Hitnu pomoć i policiju.

MAJKA UBILA NOŽEM DETE, PA SEBE! Horor u Hrvatskoj - detence je samo pitalo za čokoladu!

Foto: Tanjug/AP

Ostali smo zaprepašćeni kada smo čuli da je policija u njihovoj kući jer su majka i dete mrtvi. Policajci su opkolili kuću, uleteli u dvorište kao da traže ubicu, skupljali su tragove, sve pregledali...

Ovako za hrvatske medije pričaju komšije, meštani Donje Bistre, gde su jutros pronađena tela majke i deteta. Prema prvim informacijama majka (30) je prvo, u kupatilu, ubila svoje dete, a potom u kući izvršila samoubistvo. Njihova tela pronašao je njen suprug, otac deteta.

Komšije su u šoku i kažu da je majka danima pričala da "više ne može", ali da je nisu shvatili ozbiljno, niti pomislili da može nešto ovako učiniti.

- Izgleda da treće osobe u ovoj tuzi nema. Priča se da je prvo ubila svoje maleno dete, a onda presudila sebi. Neshvatljiv mi je taj potez iako nam je poslednjih dana govorila da joj nije dobro, da se oseća čudno, da joj je dosta svega... Ali nikome nije bilo ni na kraj pameti da je kadra da počini takav užas jer svi mi svaki dan kukamo, žalimo se, ali sve ostane smao na rečima - dodaje ona.

Republika

Foto: pixabay.com

Monstruozan zločin

Drugi, pak, u neverici samo ponavljaju:

- Šta joj je dete bilo krivo?!

- Ne poznajemo ih dugo, jer nisu lokali. Živeli su tu kao podstanari... Malo je reči da smo ožalošćeni - kaže komšnica i opisuje poslednji susret sa majkom koja je počinila zločin.

- Srela sam ih pre neki dan u prodavnici i dete je uz blagajnu videlo čokoladicu. Insistiralo je na tom slatkišu, ali majka mu je ponavljala da ne može danas, da će mu kupiti drugi put. Uzela sam tu čokoladicu, dala detetu i rekla kasirki da je meni naplati. Majka je samo ćutala i brzinski je otišla napolje - ispričala je ona.

Policiju je oko 12.30 danas pozvao otac ubijenog deteta koji je, kako je rekao, došao s posla na ručak i zatekao jeziv prizor. Majka je, kako tragovi ukazuju, dete ubila nožem u kupatilu, a onda sebe ubila istim oružjem.

- Policija je protutnjala mestom. Dve marice stale su ispred kuće i upali su onde kao da traže ubicu. Našli su tog jadnika u šoku - kažu teško šokirani meštani za 24sata.

Nakon obavljenog uviđaja tela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Ministarstvo rada:

- Užasnuti smo.

Ministarstvo rada Hrvatske saopštilo je da je užasnuto je tragičnim događajem u Donjoj Bistri.

- Do sada u ovoj porodici nije bilo postupanja iz domena nasilja u porodici, ali odmah smo u nadležni Centar za socijalni rad uputili upravni nadzor kako bi ispitali sve okolnosti.

Porodica je mesto gde deca treba da budu bezbedna i zaštićena, ali, nažalost, ovakvi događaji pokazuju da to nije uvek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva nastojimo da delujemo sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sistema socijalne zaštite i kroz medije kroz nacionalne kampanje, koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u porodici - saopštilo je ministarstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading