IZBORI SU JEDINI IZLAZ: Krivokapić prokomentarisao aktuelnu političku krizu u Crnoj Gori

Autor:

Svet

02.03.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krivokapić je istakao kako korupcija, a naročito politička korupcija, razara društveno tkivo države i udaljava je od evropskih vrednosti.

IZBORI SU JEDINI IZLAZ: Krivokapić prokomentarisao aktuelnu političku krizu u Crnoj Gori

Foto: Tanjug/AP

Vanredni izbori su jedini izlaz iz postojeće političke krize u kojoj se našla Crna Gora, ocenio je premijer Zdravko Krivokapić koji je u Centru za evropske studije londonskog koledža "Sent Entoni" održao predavanje na temu "Politika i etika".

Krivokapić je boravio na Univerzitetu Oksford u društvu ministra za ekonomski razvoj Jakova Milatovića, inače alumniste ovog prestižnog univerziteta.

U okviru predavanja, premijer je naglasio nužnost povratka etike u crnogorsku politiku, napominjući da se, u crnogorskom slučaju, to može desiti prevashodno sa novim ljudima, uz uslov da oni pojedinci koji se bave politikom duži niz godina, a koje ne prate opipljivi rezultati ili ih prate negativne političke etikete, treba da se povuku sa političke scene.

- Takvi ljudi predstavljaju glavnu prepreku ekonomskog i demokratskog razvoja Crne Gore - rekao je Krivokapić.

Krivokapić je istakao kako korupcija, a naročito politička korupcija, razara društveno tkivo Crne Gore i udaljava je od evropskih vrednosti.

Elaborirajući postojeću političku situaciju u Crnoj Gori, premijer je istakao da vanredni izbori predstavljaju jedini održivi izlaz iz postojeće političke krize u kojoj se našla Crna Gora.

Premijer je dodao i to da su promena političke kulture i uspostavljanje dijaloga, bez primesa političke trgovine i korupcije, jedino mogući sa novim progresivnim snagama koje istinski, a ne samo deklarativno i šarlatanski, baštine evropske vrednosti, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading