JOŠ JEDNO ČUDO NA OSTROGU: Nakon poziva na Sveto Pričešće, desilo se nešto čemu se niko nije nadao (VIDEO)

Autor:

Svet

15.02.2022

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudo u manastiru Ostrog nakon poziva sveštenika na Sveto Pričešće

JOŠ JEDNO ČUDO NA OSTROGU: Nakon poziva na Sveto Pričešće, desilo se nešto čemu se niko nije nadao (VIDEO)

Foto: printskrin/facebook

Vernici, ne samo pravoslavni, svakoga dana dolaze na Ostrog da bi se pomolili nad moštima Svetog Vasilija Ostroškog, kojeg smatraju isceliteljem svih nevoljnih i bolnih. Ljudi sa svih strana sveta, sa svih meridijana u svojim molitvama obraćaju mu se kao velikom čudotvorcu i Božjem ugodniku. I neretko se mogu pročitati ispovesti onih kojima su molitve ostvArile, koji su zanavek zahvalni svetitelju. A ponekad se pojavi i video kojim se dodatno učvršćuje verovanje da je manastir na Ostrogu zaista posebno mesto na planeti.

Na Fejbuku je objavljen snimak koji je propraćen rečima: "Čudo na Ostrogu. U trenutku kada sveštenik izgovara poziv na Sveto Pričešće, razvedrilo se u sekundi. Sveti Vasilije, Čudotvorce, moli Boga za nas grešne!"

 

 

Sveti Vasilije Ostroški je bio episkop zahumski i srpski pravoslavni svetitelj koga crkva slavi 12. maja, po gregorijanskom kalendaru. Rođen je u selu Mrkonjići, Popovo Polje u Hercegovini. Kada je odrastao otišao je u trebinjski manastir Uspenija Presvete Bogorodice i tu se zamonašio. Najpre je živeo u Tvrdošu, a kada su Turci razorili manastir, preselio se u Ostrog gde je nastavio svoj podvižnički život, uz mnogo tople molitve i brige za svoje vernike.

Upokojio se u Gospodu 1671. godine, a njegove čudotvorne i celebne mošti čuvaju se do današnjeg dana. Njegove mošti se kao velika svetinja čuvaju u manastiru Ostrog. U Ostrogu se svake godine na Trojičin dan održava veliki narodni sabor kada dolazi najviše poklonika, bez obzira na veroispovest, tražeći isceljenja u najtežim bolestima i mukama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading