PALA VLADA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA: Skupština izglasala nepoverenje

Autor:

Svet

04.02.2022

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Skupštini Crne Gore održana vanredna sednica na kojoj je izglasano nepoverenje Vladi premijera Zdravka Krivokapića

PALA VLADA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA: Skupština izglasala nepoverenje

Foto: e-stock/P. JOVANOVIĆ

Skupština Crne Gore izglasala je nepoverenje 42. vladi Crne Gore. Glasalo je ukupno 54 poslanika. Za nepoverenje vladi glasalo je 43 poslanika, dok je 11 bilo protiv. 

U Crnoj Gori je, nakon skoro četiri sata zakašnjenja, oko 15 časova počela sednica na čijem dnevnom redu je bilo izglasavanje nepoverenja o aktuelnoj vladi Zdravka Krivokapića. 

Uoči početka sednice skupštinsku salu je napustio predsednik Vlade Zdravko Krivokapić i većina ministara. Rasprava je trajala više od pet sati.

Inače, uoči današnjeg početka skupštinskog zasedanja, u centru Podgorice, kod sedišta izvršne vlasti i zgrade parlamenta bili su raspoređeni policijski službenici, kao i vatrogasci, javile su podgoričke Vijesti.

Iako su nadležni u Crnoj Gori protekih dana, a i danas, izjavljivali da nema informacija o mogućim nemirima u vreme održavanja Skupštine, navodno su u parku prekoputa zgrade Skupštine Crne Gore i okolnim ulicama pronađene kamenice i manji betonski blokovi.

Iz Uprave policije su za Vijesti tokom dana naveli da "trenutno ne poseduju informacije koje bi ukazivale da ekstremne grupe planiraju nerede na teritoriji Crne Gore".

Podsetimo, uoči početka sednice, potpredsednik Vlade Dritan Abazović rekao je da očekuje pad Vlade danas u parlamentu.

- Ova Vlada je odradila mandat do kraja, neko će reći dobro, neko loše. Ja sam zadovoljan. Važno je da građani vide da su promene moguće - rekao je Abazović novinarima u Skupštini.

Abazović je rekao da će, u slučaju smene Vlade, razgovarati sa parlamentarnom većinom. Kazao je da su već obavili niz razgovora.

- Ako nema rešenja, onda izbori - rekao je on.

Abazović je dodao da bi mandatar mogao da bude bilo ko ko obezbedi 41 glas podrške u parlamentu.

- Ostajem pri tome da smo spremni da idemo u opoziciju - naveo je Abazović.

Na pitanje da li vidi sebe kao premijera, odgovorio je da je jako rano i da bi bilo neodgovorno da o tome govori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Boba

05.02.2022 08:00

Profesore Krivokapicu, sta Vam je trebala politika? I sta sada? U mojim ocima ste propali profesor! Ne bih zeleo vise da s Vama naucno saradjujem!

Janko

05.02.2022 13:45

Zar se posle pada vlade ne raspisuju novi izbori?