KRIVOKAPIĆ SMENJUJE DIREKTORA POLICIJE? Danas važna sednica u Crnoj Gori, evo koje teme će biti na stolu

Autor:

Svet

25.01.2022

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Raško Konjević tvrdi da premijer Zdravko Krivokapić želi da na današnjoj sednici Veća za nacionalnu bezbednost izdejstvuje zaključak o smeni direktora policije Zorana Brđanina.

KRIVOKAPIĆ SMENJUJE DIREKTORA POLICIJE? Danas važna sednica u Crnoj Gori, evo koje teme će biti na stolu

Foto: Tanjug/AP

- Svaka odluka Veća o statusu direktora je nezakonita jer se on može smeniti samo odlukom Vlade na osnovu pisanog predloga ministra unutrašnjih poslova - napisao je Konjević na Tviteru.

Predsjednik SDP tvrdi i da premijer pokušava da, kako je naveo, "policiju stavi u službu odbrane svoje fotelje".

- Pošto mu to neće uspeti ne bi me začudilo da se u "znak protesta" zaključa u kabinet i otpočne štrajk glađu radi ugroženosti njegovih prava, pardon fotelje. Time bi trajući cirkus doživeo vrhunac - napisao je Konjević.

Veće za nacionalnu bezbednost zasedaće danas u Podgorici, a sednicu je sazvao premijer Zdravko Krivokapić.

Prema saznanjima portala RTCG, na sednici će biti razmatrana aktuelna bezbednosna situacija. Poslednjih sedmica u Crnoj Gori je aktuelno pitanje krijumčarenja narkotika, posebno u svetlu činjenice da je nedavno u Podgorici otkriveno oko pola tone kokaina.

RTCG navodi da treba očekivati da se se na dnevnom redu sednice nađe i izveštaj o rezultatima postupanja sektora bezbednosti tokom ustoličenja mitropolita Joanikija početkom septembra na Cetinju.

Mediji su sinoć preneli da se očekuje da Veće, pored aktuelne bezbednosne situacije u zemlji i izveštaja o dešavanjima na Cetinju, otvori i pitanje šefa Biroa za operativnu koordinaciju i koordinatora službi bezbednosti Dritana Abazovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading