NESTALI HRVAT NAĐEN U ŠPANIJI! Misteriozni slučaj rešen posle 30 godina, jednog dana je samo seo na brod i VIŠE SE NIJE JAVIO!

Autor: Republika

Svet

24.01.2022

14:07

Još nije jasno zašto se Peter Marčinko pre tri decenije iskrcao s broda u Španiji i ostao u toj zemlji, ne javivši se više bikad članovima porodice.

NESTALI HRVAT NAĐEN U ŠPANIJI! Misteriozni slučaj rešen posle 30 godina, jednog dana je samo seo na brod i VIŠE SE NIJE JAVIO!

Tanjug

Hrvatska policija rešila slučaj nestanka/Ilustracija

Moreplovac Peter Marčinko, koji je nestao pre 30 godina iz mesta Čepikuće na samom jugu Hrvatske, pronađen je u Španiji, gde i danas živi. 

Kako saznaje DuList, policija je obavestila porodicu nađenog Marčinka, pa je on u međuvremenu izbrisan iz registra nestalih osoba.

Javnost i dalje ne zna razlog njegovog misterioznog odlaska u Španiju i zašto se nikada nije javio porodici.

Poslednje informacije poznate o njemu bile su još iz aprila 1992. kada se kao 39-godišnjak iskrcao s broda Dubrovnik u španskom Gijonu, od kada mu se gubi svaki trag. Tek 30 godina kasnije, Policijskoj upravi Dubrovačko-neretvanskoj ove nedelje je stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su sarađivali na proveri dokumenata koji su se nedavno pojavili u policijskoj stanici Ston na njegovo ime.

Printscreen/nestali.hr

Peter Marčinko imao je 39 godina kada je nestao 

Nakon detaljne provere, Marčinko je pronađen živ u Španiji.

Podsetimo, hrvatski mediji naširoko su izvestili o misterioznom slučaju koji je potresao njihovu zemlju pre tri decenije u trenutku kada u Beogradu još traje potraga za nestalim mladićem, Metejem Perišem, iz Splita. Njemu se, podsetimo, svaki trag gubi u noći između 30. i 31. decembra 2021. nakon što je sa prijateljima bio u klubu Gotik. Taj slučaj privukao je veliku pažnju čitavog regiona. 

Komentari (0)

Loading