UKIDANJE KOVID POTVRDA KAD OPADNE BROJ NOVOZARAŽENIH: Ministar zdravlja otkrio kada će popustiti mere protiv koronavirusa

Autor: Tanjug, Republika

Svet

21.01.2022

11:43

Hrvatska, koja poslednjih dana ima najviše novozaraženih korona virusom od početka pandemije, zasad ne namerava da ukine kovid potvrde, a ministar zdravlja Vili Beroš kaže da će to biti moguće kada brojke zaraženih budu u znatnijem padu.

UKIDANJE KOVID POTVRDA KAD OPADNE BROJ NOVOZARAŽENIH: Ministar zdravlja otkrio kada će popustiti mere protiv koronavirusa

Tanjug/AP

Smatra i da bi Hrvatski zavod za javno zdravlje trebalo da pokrene raspravu o tome u struci, kao i da bi o tome trebalo da se izjasni i vlada u narednim sedmicama, rekao je ministar Beroš za hrvatski portal Index.

- O mogućem ukidanju covid-potvrda razmišlja se u zemljama s vrlo visokom stopom vakcinisanih građana, poput Izraela ili Velike Britanije. U zemljama poput Hrvatske, gde je dosta visok postotak građana ostao nevakcinisan, struka i dalje preporučuje pridržavanje epidemioloških mera kako bi se ograničila transmisija virusa među populacijom - rekao je Beroš.

Dodao je da je odluka o ukidanju kovid potvrda na stručnjacima i da se o tome može rasmišljati kada brojevi budu u znatnije padu.

Smatra da su potvrde do sada opravdale svoju svrhu, a da će dalji tok epidemije diktirati njihovo moguće ukidanje.

Komentari (0)

Loading