UKIDAJU SE KOVID PROPUSNICE! Nema više ni obaveznog nošenja maski, rada od kuće, samoizolacije...

Autor: Republika

Svet

19.01.2022

14:48

Britanski premijer Boris Džonson doneo je odluku o ukidanju kovid propusnica, obaveznog nošenja maski i rada od kuće.

UKIDAJU SE KOVID PROPUSNICE! Nema više ni obaveznog nošenja maski, rada od kuće, samoizolacije...

Pixabay, republika

Sva kovid ograničenja predviđena tzv. planom B, uključujući i nošenje maski, prestaju u Engleskoj od 26. januara, a obavezna samoizolacija za osobe sa kovidom 24. marta.

Boris Džonson je najavio kraj svih kovid mera uvedenih za borbu protiv varijante omikrona od sledeće nedelje, uključujući obavezno nošenje maski u javnom prevozu i prodavnicama, rad od kuće i sertifikate o vakcinama.

- Od sutra više nećemo zahtevati maske za lice u učionicama, a Ministarstvo za obrazovanje će uskoro ukinuti nacionalne smernice o njihovoj upotrebi u zajedničkim prostorijama - rekao je Džonson i dodao.

- U celoj zemlji ćemo nastaviti da predlažemo upotrebu maski za lice u zatvorenim ili prepunim prostorima, posebno kada dođete u kontakt sa ljudima koje inače ne srećete - ali mi ćemo verovati proceni Britanaca i više nećemo kriminalizovati svakog ko odluči da ih ne nosi - rekao je britanski premijer.

Tanjug/AP

Boris Džonson ukinuo kovid propusnice

Džonson je takođe istakao da će zakonski uslov za osobe sa korona virusom da se samoizoluju prestati kada propisi isteku 24. marta i da bi taj datum mogao biti pomeren.

Brza promena strategije protumačena je kao pokušaj Džonsona da umiri konzervativne poslanike koji traže odgovornost zbog izveštaja o strankama koje su narušile karantin, piše Sputnjik.

Komentari (3)

Loading
Saša

19.01.2022 17:01

Bravo, Svi treba da se ugledaju na Vas...

Bazooka Joe

21.01.2022 07:00

Zaboravili ste ( da li slucajno?) da je ovo uradjeno nakon sto je 90% populacije dobilo i trecu dozu vakcine.