PROVALJEN! ZAKULISNE IGRE DRITANA ABAZOVIĆA: Raskrinkan pakleni plan za izbacivanje Srba iz političkog života!

Autor: Republika

Svet

17.01.2022

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija Crno na bijelo, na čijem čelu je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, predložiće danas formiranje nove vlade koja bi imala veću podršku od 41 poslanika, u kojoj neme mesta za Demokratski front i opoziconu DPS Mila Ðukanovića, piše podgorička Pobjeda.

PROVALJEN! ZAKULISNE IGRE DRITANA ABAZOVIĆA: Raskrinkan pakleni plan za izbacivanje Srba iz političkog života!

Foto: youtube.com/printskrin

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da je reč o modelu izlaska iz dugotrajne političke krize u kojoj se Crna Gora našla nakon što je vlada Zdravka Krivokapića izgubila podršku parlamentarne većine.

Prema informacijama Pobjede, od više izvora iz parlamenatnih stranaka, namera Abazovića je da svim poslanicima crnogorskog parlamenta ponudi da se formira nova izvršna vlast u kojoj ne bi bilo mesta za direktno učešće predstavnika Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta.

Suštinski, to je, piše list, koncept manjinske vlade koju bi podržale sve parlamentarne stranke ili koalicije koje u svojim programskim načelima baštine ideje evroatlantskih integracija.

 

Republika

Foto: facebook.com/Demokratski front - DF

 

Prema saznanjima iz dve opozicione stranke, Pobjeda piše da je Abazović sa planom obrazovanja nove izvršne vlasti upoznao i čelnike bezbednosnog sektora, ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, kao i najbliže saradnike na radnom ručku u Ulcinju.


Namera Abazovića je, u slučaju da dobije podršku za formiranje nove vlade, da zadrži na čelnim pozicijama Sekulovića i Brđanina sa kojima je do sada, kako ističu iz Ure, Abazović imao odličnu saradnju.

Prema tom planu, inicijativa o poverenju vladi Zdravka Krivokapića bila bi podneta već u januaru, a nova izvršna vlast bi trebalo da bude formira do kraja februara.

Abazovićevo predstavljanje formiranje nove vlade dolazi istovremeno sa intervjuuom specijalnog američkog izaslanika za Zapadni Balkan Gabrilijela Eskobara za Glas Amerike, gde je, između ostalog, rekao da Demokratski front nije njihov partner, zamerajući ovog savezu protivljenje priznanja kosovske nezavisnosti i protivljenje pristupanju NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading