MILOV TUŽILAC BRANI VLASNIKA VOLIJA: Bokanu pakuju slučaj, kokain nije upućen njemu

Autor:

Svet

14.01.2022

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da prvi nalazi istrage ukazuju da krajnja destinacija isporuke oko 400 kilograma kokaina nije bio logistički centar trgovinskog lanca Voli, već deo slobodne carinske zone u luci Bar.

MILOV TUŽILAC BRANI VLASNIKA VOLIJA: Bokanu pakuju slučaj, kokain nije upućen njemu

Foto: youtube.com/printscreen

Katnić je novinarima rekao da "do stepena osnovane sumnje" misli da se "slučaj pakovao" Voliju, najvećem trgovinskom lancu u Crnoj Gori, i njegovom vlasniku Draganu Bokanu.

- Zašto to nije bio Voli, zato što su u svega pola godine poslali mnoštvo dopisa da je potrebna dodatna kontrola kontejnera - naveo je Katnić, prenosi Kurir.

Specijalno državno tužilaštvo podnelo je krivičnu prijavu protiv špeditera Đoka Drobnjaka osumnjičenog da je deo medjunarodne kriminalne organizacije koja se sumnjiči za šverc kokaina iz Ekvadora u Crnu Goru.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Bokan

Sumnja se da je Drobnjak u kriminalnoj organizaciji, koju su formirala dva neidentifikovana lica, imao zadatak, izmedju ostalog, da manipuliše kontejnerima u kojima su bile banane, da dostavlja njihove brojeve sa ciljem izuzimanja kokaina ispod mera nadzora na carinskoj zoni, naveli su tužioci.

Katnić je rekao da je utvrdjeno da je tri puta nedostajala roba iz kontejnera.

- Pitao sam se kako je to moguće. Čitava obaveštajna zajednica je zakazala. Zašto je to tako, zato jer deo policije deluje jednostavno, ali deo deluje kao na okupiranoj teritoriji. Prema procenama, prošle su dve do tri tone, to su stotine miliona evra vrednosti. Droga je 96 odsto čistoće, to je savršenstvo - naveo je Katnić.

U magacinu kompanije Voli radnici su pre nekoliko dana pronašli sumnjivu supstancu u paketu sa bananama, za koju se ispostavilo da je kokain.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading