MAĐARSKA ĆE ULOŽITI VETO! U slučaju da EU pokuša da uvede sankcije srpskom članu predsedništva BiH ORBAN ĆE BITI UZ DODIKA

Autor: Republika

Svet

19.12.2021

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarska će staviti veto na eventualni predlog uvođenja sankcija srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, naveo je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto

MAĐARSKA ĆE ULOŽITI VETO! U slučaju da EU pokuša da uvede sankcije srpskom članu predsedništva BiH ORBAN ĆE BITI UZ DODIKA

Foto: Tanjug/AP

Sijarto je na Fejsbuku podsetio da je nova šefica njemačke diplomatije Analena Berbok nedavno zatražila uvođenje sankcija Miloradu Dodiku.

- Zabrinuti smo zbog ovakvih izjava, jer je BiH tu u našoj blizini. Očuvanje stabilnosti i mira u zemlji je naš osnovni bezbednosni interes. Berlin je dalje, ali ne tako daleko da odatle nikada ne biste mogli leteti do Banjaluke. Odletite i pregovarajte. Razgovarajte sa Srbima. Sa njima, a ne o njima. Možda će vam ovo pomoći da shvatite situaciju - napisao je Sijarto.

Republika

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Milorad Dodik

On je dodao da EU samo jednoglasnom odlukom država članica može da uvede sankcije protiv bilo koga, ali da svima mora da bude jasno da Mađarska neće dati podršku nikakvim sankcijama protiv Dodika i da će u slučaju takvog prijedloga uložiti veto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Dejan

20.12.2021 05:56

Nisam neki obozavatelj lika I dela Dodika, ali ovo sto rade iz EU je diskriminacija, svaka cast Madjarskoj.Dok ne postanemo Skroz poslusnici, nece se smiriti.