DRAGANA JECKOV O UBIJENOJ SRPSKOJ PORODICI: Aleksandra Zec je postala simbol stradanje Srba u gradovima širom Hrvatske

Autor: Republika

Svet

08.12.2021

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U slobodnom izlaganju u hrvatskom saboru na današnjoj sednici potpredsednica SDSS-a Dragana Jeckov govorila je o svirepo ubijenoj srpskoj porodici Zec ali i o ćutanju koje traje do dan danas.

DRAGANA JECKOV O UBIJENOJ SRPSKOJ PORODICI: Aleksandra Zec je postala simbol stradanje Srba u gradovima širom Hrvatske

Foto: Republika

Jeckov je istakla:

- Pedesetak godina prošlo je od poteza nemačkog kancelara Vilija Brandta u varšavskom Getu .Očito kako ovih pedesetak godina ni iz bliza nije dovoljno da se kod pojedinaca osvesti činjenica da su svirepa ubijstva civila, a naročito dece užasna i da zaslužuju najširu osudu svih. Jučerašnje predsednikove izjave nisu ništa novo, već su samo nastavak višegodišnjeg skrnavljenja žrtve koje traje već godinama. U TV kalendaru emitovanom na HRT-u  u podsećanju na pokolj porodice Zec zaključeno je kako su, citiram, "zbog medijskog napuhavanja ovog slučaja u seni ostala stradanja više od 400 dece u Domovinskom ratu". 

Republika

Foto: youtube.com/BasCelik12

Porodica Zec ubijena u Zagrebu

- Aleksandra Zec je postala simbol stradanje Srba u gradovina širom Hrvatske. Davanjem imena ulice ili trga po Aleksandri Zec je gesta, svi mi kad izgovaramo njeno ime, ali i imena svih drugih nedužnih žrtava, imamo dužnost i obavezu  izgovarati ga s osećajem najdubljeg poštovanja, ali istovremeno s osećajem kajanja i prezira prema počiniteljima. Zagreb, grad zaboravljenih likvidacija, proterivanja i zastrašivanja brojnih njegovih Srba nema pravo na zaborav, niti ima pravo na nepoljuljanu savest. Upravo je zato dolaskom na jučerašnju komemoraciju gradonačelnik Tomašević postao onaj čovek s početka ovog izlaganja i čini upravo ono što trebamo činiti svi kako bi napravili pozitivne iskorake, osuditi pojedinca i što je još bitnije poštovati žrtve -  istakla je Jeckov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading