MILANOVIĆ ZARATIO S MAKRONOM! Hrvatska pukla 200 miliona evra zbog francuskih aviona za koje je verovala da će je učiniti NAJMOĆNIJOM SILOM U REGIONU!

Autor: Republika

Svet

03.12.2021

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski predsednik Zoran Milanović nije znao da li da se zbog lošeg kupoprodajnog ugovora o nabavci francuskih borbenih aviona "rafal" prvo ostrvi na zvanični Pariz ili na ministarstvo odbrane svoje zemlje.

MILANOVIĆ ZARATIO S MAKRONOM! Hrvatska pukla 200 miliona evra zbog francuskih aviona za koje je verovala da će je učiniti NAJMOĆNIJOM SILOM U REGIONU!

Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron ozbiljno naljutio Zorana Milanovića

Hrvatski predsednik Zoran Milanović u pravom je ratu s francuskim kolegom Emanuelom Makronom nakon što je zvanični Zagreb zbog kupovine aviona "rafal" od te evropske sile izgubio vrtoglavi iznos od čak 200 miliona evra. 

Naime, to se dogodilo nakon što su Zagreb i Pariz potpisali ugovor o kupovini francuskih letelica čija je cena zatim na tenderu dramatično povećana. 

Nije normalno da cena "rafala" opet raste i zato nisam hteo da učestvujem u tim pregovorima.To su radili ljudi iz Ministarstva odbrane i ovo je jako ozbiljna stvar, to je poskupelo praktično 20 odsto. Sad ispada da su i dalje jeftiniji od američkih, ali više nisu toliko jeftiniji - rekao je hrvatski predsednik, koji je već duže vreme u javnom sukobu sa ministrom odbrane svoje zemlje, Mariom Banožićem.

- To je čist kriminal i nemar. Ni lopatu nisu zakopali za hangare za dva dobijena helikoptera tipa "Black Hawk". Ne znam kako je moguće da se tako nešto događa - naglasio je Milanović, prenosi Sputnjik, a zatim dodao kako je ogromna razlika između milijarde i milijarde i 200 miliona evra.

- To nije nije isto, razlika je 20 odsto. Za sedam dana smo izgubili 200 miliona evra - naglasio je Milanović.

Kritikujući Ministarstvo odbrane i hrvatsku vladu, Milanović je kazao da oni nisu u stanju ni da kupe krevete i pisoare javnom nabavkom

Francuska, koja je ovih dana uspela da i sa Katarom sklopi unosan ugovor o prodaji "rafala" i od toga zaradi na milijarde dolara, nije se oglašavala po pitanju nezadovoljnih komentara hrvatske strane.  

Podsetimo, Milanović je krajem novembra u Zagrebu ugostio Makrona, a glavni razlog za tu posetu je bilo potpisivanje ugovora o nabavci borbenih aviona. Hrvatska je te letelice platila ukupno 1,1 milijardu evra, međutim, od samog početka su sporazum pratili skandali, budući da je hrvatski predsednik besneo i jer se Makron javnosti u Lijepoj njihovoj obratio na francuskom, dok je prilikom boravka u Srbiji gotovo čitav govor održao upravo na srpskom jeziku.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading