PREDAO SE PETAR DUKIĆ! U akciji "Transporter" zaplenjeno 303 kilograma droge

Autor: Republika

Svet

03.12.2021

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petar Dukić zvani Piter, osumnjičeni u predmetu ”Transporter” koji se dovodi u vezu sa 303 kilograma zaplenjene marihuane, predao se jutros Tužilaštvu BiH u Sarajevu, potvrđeno je ”Novostima”.

PREDAO SE PETAR DUKIĆ! U akciji "Transporter" zaplenjeno 303 kilograma droge

Foto: MUP RS

Kokain u vrećama

Kako saznajemo Dukić je u pratnji advokata došao u tužilaštvo i predao se pripadnicima sudske policije. Tokom dana će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog, a očekuje se da će mu biti predložen jednomesečni pritvor.

- Prema operativnim podacima Dukić se minulih 15 dana skrivao na području Federacije BiH. Za to vreme njegovi advokati su u više navrata kontaktirali postupajućeg tužioca Dubravka Čamparu kako bi dogovorili njegovu predaju, što je jutros konačno i realizovano - kaže izvor blizak istrazi.

U akciji ”Transporter” zaplenjeno je 303 kilograma marihuane i 56 kilograma kokaina, te uhapšeno više osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina. Kao vođa grupe označen je Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbednosti BiH, kod koga su u pretresu pronađeni poverljivi dokumenti Obaveštajno bezbednosne agencije (OBA).

Njemu je određen pritvor kao i Aleksandru Nikoliću, Saši Rađeviću, Ivanu Juriću i Draganu Kresojeviću. U međuvremenu na slobodu je, uz mere zabrane, pušten suspendovani inspektor MUP RS Mladn Milovanović, dok za četvoro uhapšenih pritvor nije ni zatražen.

(Republika/Novosti)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading