CELA FOČA ŽALI ZA UBIJENIM DEČAKOM (10)! Drugari danas nisu mogli ni u školu da dođu! DETE SLUČAJNA ŽRTVA PSIHIČKOG BOLESNIKA!

Autor:

Svet

15.11.2021

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Foči je sutra Dan žalosti zbog ubistva dečaka u fočanskom selu Zavait.

CELA FOČA ŽALI ZA UBIJENIM DEČAKOM (10)! Drugari danas nisu mogli ni u školu da dođu! DETE SLUČAJNA ŽRTVA PSIHIČKOG BOLESNIKA!

Foto: printskrin

Ovu odluku doneo je načelnik opštine Milan Vukadinović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Desetogodišnji dečak je slučajna žrtva duševno obolelog muškarca Borivoja Tešovića, koji je sinoć u naletu ludila najpre krenuo da ubije rođene ćerke, ali je na putu do njih, krenuo da pravi zasede.

Kada se muškarac, u čijem je vozilu bio dečak, zaustavio da sa puta pomeri trupac, on je zapucao na mališana i ubio ga.

Dečak će biti sahranjen sutra na Gradskom groblju Barakovac, u 13:00 sati. Dete je ubijeno juče na regionalnom putu Foča-Zavait-Čelebići.

U Osnovnoj školi "Sveti Sava", koju je pohađao ubijeni dečak, šok, bol i tuga. Njegovo kompletno odeljenje treće tri nije došlo na nastavu, prenosi Srpskainfo.

Direktor škole Jelena Čančar kaže da su šokirani i zatečeni.

- Ovo je za nas kao školu nezapamćeno, da nam se desi ovako nešto i prosto ne znamo ni kako da reagujemo. Želeli bismo na neki način da pomognemo i porodici i našoj deci, odeljenju u koje je dečak išao. Oni su tražili odobrenje da ne dođu u školu, jer se osećaju loše, nisu bili spremni da prisustvuju nastavi i mi smo to odobrili. Ali nije to proces koji traje jedan dan, to će sigurno zahtevati neki duži rad sa učenicima u smislu kako će to oni prihvatiti i kako će se odraziti na njihov dalji rad u školi - navela je Čančareva.

Podsetimo, Tešović je juče u krvavom pohodu kod Foče ubio dečaka, a sam Tešović ubijen je u trenutku kada je pokušao da baci bombu na Žandarmeriju.

Ubica je bio duševno obolelo lice i, prema nezvaničnim informacijama, mnogima u Foči je pretio da će ih ubiti.

U Tužilaštvu kažu da osumnjičeni za ubistvo dečaka nikada nije prijavljivan za krivična dela i da nije prolazio kroz njihovu evidenciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading