POGLEDAJTE RAZMERE HUMANITARNE KATASTROFE: Migranti zarobljeni na Belorusko-Poljskoj granici (FOTO)

Autor:

Svet

10.11.2021

22:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbeglice koje su zarobljene na teritoriji Belorusije više puta su tokom protekle noći pokušavale da se nasilno probiju u Poljsku, saopštila je danas poljska vlada i najavlila da je pojačala graničnu kontrolu, prebnosi Rojters.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tužne slike sa Belorusko-Poljske granice

Ukrajina, koja nije članica EU, ima granicu sa Belorusijom koja se proteže na 1.084 kilometra, a Monastirski je potvrdio da će pripadnici rezervnog sastava nacionalne garde i policije biti uključeni u kontrolu granice.

Dve velike grupe ilegalnih migranata uspele su da se probiju preko granice i da iz Belorusije uđu u Poljsku, javio je jutros poljski radio iz grada Bijalistik u blizini granice dve zemlje.


Kako je navedeno, nekoliko desetina migranata uspelo je da pređe granicu. Portparol lokalne pogranične straže rekao je da su u oba slučaja migranti u jurišu uništili ograde i barijere na granici, prenosi Taš.

Poljska i druge zemlje članice EU optužuju Belorusiju da je ohrabrila izbeglice sa Bliskog istoka, iz Avganistana i iz Afrike da ilegalno prelaze granicu sa EU, a u znak osvete za sankcije koje su uvedene Minsku zbog kršenja ljudskih prava.

EU razmatra uvođenje novih sankcija kako bi kaznila Minsk za, kako je formulisano u Briselu, veštački izazvanu krizu, a što Belorusija poriče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading