DOMINACIJA ZAPADA JE ZAVRŠENA! Putinove moćne reči odjekuju celim svetom: KRIZA JE CIVILIZACIJSKA!

Autor: Republika

Svet

29.10.2021

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin nastupajući na Valdajskom forumu izrekao je nekoliko važnih teza koje bliže objašnjavaju kuda ide zemlja na čijem je čelu, ali i ceo svet. Suština Putinovog govora mogla bi se svesti na osnovnu poruku - dominacija Zapada je završena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

- Trideset godina su u temelje novog svetskog poretka ugrađivali greške, jednu za drugom, pa danas živimo u svetu nastalom na pogrešnim temeljima - smatra ruski predsednik.

Kriza drugačija od prethodnih

Kako prenosi Sputnjik, prema Putinovim rečima vekovna dominacija Zapada u globalnoj zajednici je završena. 

- Kapitalizam na koji smo navikli više ne postoji inače se u svetu u kome cene reguliše tržište, ne bi moglo desiti da artikal koga ima sasvim dovoljno, preko noći poskupi za nekoliko stotina procenata, što se upravo desilo s gasom. A kad neko, u ovom slučaju Rusija, ponudi taj artikal po „normalnoj" ceni, onda bude optužen za „zadnje" namere! Sa kapitalizmom to nema ama baš nikakve veze - obrazložio je ruski predsednik.

Prema Putinovim rečima, kriza u kojoj se današnji svet našao mnogo je drugačija od svih ranijih.

- Istovremeno gubljenje ravnoteže u mnogim oblastima - od klimatskih promena na planeti do sve paradoksalnijih odgovora na pitanje šta je čovek i koji je smisao njegovog života. Kriza je konceptualna, čak civilizacijska - navodi ruski predsednik.

Putin je ocenio i da se danas se borba za ravnopravnost pretvara u apsurd.

- U Americi neki CK, suroviji od nekadašnjeg sovjetskog, odlučuje koliko u filmu treba da bude crnih i belih, žena i muškaraca, transgendera i gejeva. I ne samo na filmu. Taj isti CK je rešio da prepravi istoriju, da spomenike da sve ono što su nekad belci radili crncima - danas rade sebi. Da poruše sve spomenike ljudima koji su stvarali tu Ameriku, kojom se i dalje ponose, svemu to podseća na one dane koje su do juče smatrali herojskim - ističe Putin.

Povratak marksizma

Ruski predsednik posebno je podvukao i je Zapad, na mesto kapitalizma postavio neomarksizam, koji sada nameću baš oni koji su se protiv njega tako odlučno borili. 

- Pre 100 godina svetlu budućnost nudila je svetska revolucija, dok danas njeno mesto zauzima svetska demokratija. I nameće se sa istom energijom sa kojom su je nametali „prezreni na svetu". Oslanjajući se na dogme marksizma, boljševici su takođe najavili da će promeniti čitav uobičajeni poredak - ne samo politički i ekonomski, već i samu predstavu o tome šta je ljudski moral, temelje zdravog postojanja društva, do potpunog odbacivanja porodice. Tako je bilo! - konstatuje ruski lider.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivan

30.10.2021 05:02

Mnogo balavi, slabo ispunjava pretnje...