VLADISLAV DAJKOVIĆ NAJAVIO: Slobodna Crna Gora kreće!

Autor: Republika

Svet

08.10.2021

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi politički aktivista Vladislav Dajković najavio je osnivanje političke stranke.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Vladislav Dajković osniva političku stranku

Kako je i istakao u svojoj objavi na drustvenim mrežama, vreme je da se od mladog momka sa litija i borca za slobodu prebaci na ozbiljan politički teren.

- Dragi ljudi, sa vama sam sve podelio. Svaki trenutak sreće, tuge, radosti, pa i boli. Na mom licu ste mogli da vidite bes i prkos kad smo zahtevali slobodu na crnogorskim ulicama.  Na mojim usnama ste mogli da pročitate molitvu kad smo po kiši, suncu i snegu branili naše svetinje, našu dušu i ognjište - od onih kojima ništa nije sveto. 

- U mom osmehu ste mogli da vidite i radost kad sam, u Božijem Hramu, stupio u brak sa onom koju volim, sa mojom Draganom koja će mi, ako Bog da, podariti i naslednika. Na mom obrazu ste mogli da vidite i suzu radosnicu kad sam dočekivao sestre iz dalekog sveta. 

Dajković je u svojoj objavi istakao da mu je narod dao snagu da nastavi s ovim poslom i podelio sa njima svoje dalje planove.

- Vi ste mi dali snagu onda kad sam mislio da ja i nisam za ovaj posao. Podarili ste mi osmijeh, onda kad mi ništa nije bilo smešno. Ulili ste mi samopouzdanje, onda kad sam mislio da nikome ne valjam. Najvažnije: Dali ste mi mogućnost da budem iskreni glas svih potlačenih, obespravljenih, tužnih i željnih pravde i slobode. 

- Zbog svega ovoga - ali i ogromne podrške naroda Crne Gore - imam obavezu da prvo sa vama podelim svoje planove i naredne korake, koji će me od “simpatičnog momka sa litija” i borca za slobodu, prebaciti na teren ozbiljne političke borbe. 

Foto: Privatna arhiva

Vladislav Dajković ide na ozbiljan politički teren

Vladislav Dajković dalje navodi da sa grupom prijatelja i istomišljenika osniva političku organizaciju koja će prema njegovim rečima "biti čuvar crnogorske slobode."

- Čvrsto verujući u ideju lepše i slobodne Crne Gore - koja je bila i ostala moj vrhovni ideal i razlog zašto se borim, dišem, živim - odlučio sam da sa velikom grupom prijatelja i istomišljenika osnujem ozbiljnu i jaku političku organizaciju koja će biti čuvar crnogorske slobode. 

- Ta organizacija će biti novi talas na političkoj sceni - talas koji će da poklopi i razbije sve mračne stene prošlosti, podela, korupcije, bratske mržnje, nezaposlenosti, falsifikovane istorije i drugih prepreka koje su opterećivale našu zemlju, ali i našu odlazeću mladost - kazao je on i dodao: 

- Dobrodošli su svi: Mladi, stari, zaposleni, nezaposleni, doktori, ekonomisti, pravnici, srednjoškolci. Ili, ako je nekom draže: Srbi, Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Hrvati, Romi - Apsolutno svi koji imaju samo jednu ideologiju na srcu - Biti čovek. 

- Ja krećem. Mi krećemo. Slobodna Crna Gora kreće. Ima nas mnogo - poručio je Dajković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading