MILO JE SRAMOTA ZA CRNU GORU! Ruska pravoslavna crkva još jednom podržala Srpsku i iznela stav o Đukanoviću!

Autor:

Svet

18.09.2021

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitropolit Ilarion, koji je na čelu Odeljenja Moskovske patrijaršije za odnose sa svetom, ocenio je da postupci crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, usmereni na stvaranje sukoba u zemlji, kao i ometanje ustoličenja mitropolita Joanikija, predstavljaju – sramotu Crne Gore.

Republika

Foto: printskrin

Mitropolit Ilarion kaže da je Milo Đukanović sramota za Crnu Goru

Podsetimo, mitropolit Ilarion je početkom septembra rekao da Ruska pravoslavna crkva podržava kanonsko jedinstvo Srpske pravoslavne crkve.

On je izneo pretpostavku da su protesti protiv ustoličenja Joanikija izazvani veštački i da su mogli da budu povezani sa Đukanovićem koji "nastoji da se vrati na vlast koju gubi upravo kao posledica svog neprijateljskog odnosa prema crkvi".

- Sramota je za Crnu Goru što je na njenom čelu lider koji nije u stanju da ujedini stanovništvo, koji radi na tome da dođe do podela, konflikata. Bruka je bila i to što srpski patrijarh, koji je došao kako bi izvršio ustoličenje mitropolita, nije mogao mirno da dođe do Cetinja jer su pristalice Đukanovića angažovali ljude koji su ga u tome sprečavali - rekao je Ilarion, a prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading