(VIDEO) NIJE NAIVNO! Husein Bilal Bosnić za koji dan izlazi iz zatvora! BALKAN U PANICI!

Autor:

Svet

20.08.2021

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Husein Bilal Bosnić, jedan od lidera vehabija u Bosni i Hercegovini, sa robije izlazi 3. septembra ove godine.

Republika

Foto: Printskrin

Husein Bilal Bosnić je osuđen na sedam godina zatvora

On je 2015. godine osuđen na sedam godina zatvora zbog slanja mladića na sirijsko i iračko ratište kako bi ratovali na strani ISIL.

 

Tragedija u porodici

Pre tačno godinu dana Bosnić je doživeo porodičnu tragediju. U reci Sani u Sanskom Mostu utopili su se njegov sin, petnaestogodišnji Muhamed i brat Omer. Uz jake policijske snage, iz zatvora je privremeno izveden kako bi prisustvovao sahrani.

- Samo još jednom, kafire (neverniče), probaj dirnuti mudžahide, eto odmah sa svih strana naše braće talibana da ratom presude - pevao je vehabija Bosnić malo pre nego što je uhapšen i osuđen.

Tražio deset odsto poreza Srbima

Husein Bilal Bosnić rekao je svojim sledbenicima tokom jednog verskog predavanja da ne treba da ubijaju Srbe i Hrvate koji su „pod okriljem islama“, ali da bi od njih trebalo naplaćivati harač od deset odsto imovine.

- Njihova obaveza je da budu lojalni i da jednom godišnje, ako imaju mogućnosti za to, izdvoje onoliko koliko halifa odredi, kao što su Osmanlije Srbima odredile deset odsto - kazao je on.

Bosnić, koji važi za glavnog regrutera ISIL za Balkan, zatvorsku kaznu proveo u Vojkovićima i KPZ Zenica. Pre hapšenja je obilazio Srbiju i druge zemlje u regionu, gde je držao verska predavanja na kojima su se okupljali njegovi istomišljenici, ali i znatiželjni mladići koji su, u stvari, bili njegova meta, piše Alo.

Radikalizovan u Nemačkoj

Bosnić se radikalizovao u Nemačkoj, gde je s porodicom živeo kao dete i mladić. Početkom rata u BiH, on se vratio u BiH gde se ubrzo pridružio jedinici „El Mudžahid“ koju je predvodio Mahmud Abdul Aziz, poznatiji kao Komandant Barbarosa Riđobradi.

U toj jedinici bilo je džihadista iz Avganistana, Pakistana, Saudijske Arabije kao i pripadnika talibanske organizacije. „El Mudžahid“ poznata je po svirepim ubistvima, odsecanjem glave, ekstremiteta. Posle rata, Bosnić se pridružio vehabijskom pokretu, a u selu Gornja Maoča osnovao je kamp u kojem je indoktrinirao ljude.

Inače, oko 500 muškaraca i žena iz BiH pridružilo se ranije Islamskoj državi, čiji je glasnogovornik i promoter upravo Bosnić, koji je rođen u Bužimu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
jaja

21.08.2021 05:37

ovog treba pokrstiti, to bi mu bila najveca kazna