PLENKOVIĆ ZAUZEO STAV POVODOM TRENUTNE SITUACIJE U AVGANISTANU: Učinićemo sve da zaštitimo granice

Autor: Republika/Tanjug

Svet

18.08.2021

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska će učiniti sve da ne dođe do novog migrantskog talasa, poručio je danas premijer Andrej Plenović i dodao da će u prvoj fazi ta država primiti dvadesetak osoba iz Avganista.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrej Plenković

Reč je o osobama koje su radile ili su na neki drugi način bilii vezani za Hrvatsku. Videćemo kako će se dalje razvijati situacija i najvažnije, pitanje novog migracijskog talasa koji bi mogao da utiče na Hrvatsku", rekao je Plenković novinarima posle sednice Predsedništva HDZ u centrali stranke.

Dodao je da je juče održan sastanak EU, a da je danas u toku sastanak ministara unutrašnjih poslova.

- Učinićemo sve da Hrvatska zaštiti svoje granice, da se izbegne veći izbeglički talas koji bi destabilizovao situaciju u Evropi - rekao je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

Na pitanje o zajedničkoj migracionoj politici EU, Plenković je rekao:

"Videćemo. Sad je to teško reći. Avganistan je jedna od zemalja odakle je veliki broj ilegalnih migranata već dolazio, vodićemo računa da štitimo granicu i izbegnemo ljudske tragedije".

Premijer je rekao da će probati da pomognu, posebno ženama, novinarima i svima koji bi, kako je kazao, sad mogli biti ugroženi.

- Treba pomoći ljudima koji su učestvovali u procesu izgradnje države. O tome se operativno još nije razgovaralo - naveo je Plenković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sloba

18.08.2021 16:09

Imaju oni i pravo! Da bar se i srpske granice zatvore. Šta ne idu gde im bliže i gde je njihova vera?