BESNE POŽARI U NIKŠIĆU: Aktivno više žarišta, jak vetar otežava gašenje, nestalo pet osoba

Autor:

Svet

08.08.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požari besne u Crnoj Gori, a najviše su na udaru Podgorica i Nikšić.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

U rejonu između Golije i Banjana, gde je aktivno više požara, nestalo je pet osoba. Kako je TVCG saopšteno iz Službe zaštite i spašavanja Nikšić, oni su isrpljeni i dezorijentisani. U toku je akcija pronalaženja i spašavanja na osnovu koordinata.

U Nikšiću, inače, divljaju požari, a trenutno su aktivni požari na Granicama, Bršnu, Buavicama, Kučkom brdu, Planiniku, Trepči, Njegošu, Vraćenovićima, Pustom liscu, Sedlima, piše RTCG.

- Vatrogasci - spasioci daju svoj maksimum. Imamo podršku avio-helihopterske jedinice. Otežano je gašenje zbog jakog vetra. Molimo građane da vode računa o korišćenju vatre na otvorenom i da sva sumnjiva ponašanja po pitanju požara prijave našoj jedinici ili Upravi policije - rekao je Slavko Tadić iz Službe zaštite i spašavanja Nikšić.

Veliki požar koji je zahvatio Malo brdo u Podgorici širi se ka stambenim objektima i pojedine kuće su ugrožene, prenosi portal RTCG pozivajući se na informacije Službe zaštite i spasavanja.

Na društvenim mrežama su se pojavili video-snimci na kojima se vidi da je celo Malo brdo u dimu, a požar se približio kućama.

 

 

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je rekao da je nepoznata osoba podmetnula požar na Malom brdu.

Istakao je da je Služba zaštite na terenu i da očekuje efikasnu reakciju policije. Gašenje požara je u toku.

Zbog podmetanja požara na dve različite lokacije podgorička policija je u subotu uhapsila dve osobe.

Uhapšen je i mladić za kojeg se sumnja da je podmetnuo požar u naselju Ćemenica u Nikšiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading