SRAMOTA! Gest devojke izazvao lavinu negativnih komentara: U minijaturnom šorcu pošla na Ostrog

Autor: Republika

Svet

30.07.2021

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snimak koji se ovih dana širi srpskim delom interneta poput šumskog požara podelio je mišljenja gledalaca. Povela se čak i rasprava o tome da li bi crkva trebalo da uvede obavezan kodeks odevanja prilikom posete manastirima i drugim verskim objektima.

Republika

Foto: Wikipedia/twitter.com/printscreen

Foto: Ilustracija

U njemu, vidimo oskudno odevenu mladu devojku koja se uputila u turistički obilazak manastira Ostrog u Crnoj Gori. Jedna korisnica društvenih mreža snimila ju je i prokomentarisala kako je "Sramota ljudskog roda".

Oštra ocena bez svake sumnje, a kako se može videti, ona na sveto mesto pošla u podignutoj majici, minijaturnom šortsu i letnjim papučama, dakle kao na plažu. I ako njena odeća odgovara vremenskim prilikama, može se dati argument u pravcu toga da nije bila prikladno obučena za ovu situaciju.

A onda su usledili komentari:

"Kako je samo mogla? Skrnavi sveto mesto", "Sramota, pa nije na plažu krenula", "Ovo je uvredljivo", "Nevaspitano. Najbolje u crkvu u tangama da dođe", "Šta je ovo? Sramota" i slično.

Ipak, izvestan broj korisnika društvene mreže je stao u odbranu devojke:

"Nije baš u redu da je snimaš i ismevaš. Ima takvih ljudi, to svako zna", "Bitno je da neko poseti svetinju i da veruje u Boga. Pre svega ste vi grešni", "Šta vas briga kako se ona obukla? Pred kapijom ima odeća i marame", "Ljudi su vekovima išli pocepani i polugoli u svetinje, u čemu je problem?".

Pogledajte video i procenite sami:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading