KRENULO UNIŠTAVANJE REPUBLIKE SRPSKE! Pokrenuta peticija za hapšenje Milorada Dodika

Autor: Republika

Svet

25.07.2021

22:41

Na internet platformi “ćange.org” pokrenuta je online peticija pod nazivom “Želimo da Milorad Dodik bude uhapšen i procesuiran”, dva dana nakon što je srpski član Predsedništva BiH pokrenuo peticiju o neprihvatanju odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida

Tanjug/Dragan Kujundžić
Milorad Dodik

Peticiju je pokrenuo youtuber iz BiH Amir Hadžić, a do sada ju je potpisalo više od 30.000 ljudi.

U opisu peticije se navodi da Dodik "već dugi niz godina krši mir i bezbednost svih građana Bosne i Hercegovine svojom “retrogradnom politikom i ličnim stavovima i izjavama", koji su, kako se ocenjuje, skoro uvek usmereni protiv nesrpskog stanovništva u BiH.

Dodaje se da već svi već znaju da Dodik povlači ove i mnoge druge poteze koji su destruktivni za Bosnu i Hercegovinu i budućnost njenih građana, “jer želi da prikrije sav kriminal iza kojeg stoji poslednjih 30 godina”.

printscreen
Peticiju potpisalo više od 30.000 ljudi

Navodi se i da se Dodikovo negiranje genocida u Srebrenici i najave o otcepljenju manjeg bh. entiteta od države Bosne i Hercegovine mogu okarakterisati kao državni udar.

U peticiji su "tagovani" predsednik SAD Džo Bajden, Ujedinjene nacije, Savet Evrope, Evropski parlament i Interpol, što znači da su svi oni upoznati sa peticijom.

Komentari (4)

Loading
Djole

26.07.2021 00:48

Mogu da mu pljunu pod prozor. Nikada nece Balije dikturati Srbima. I sto pre to shvate bice bolje po njih. Veoma je prosto. Mi nikada necemo ISLAM prihvatiti i to je tako.

Mitrofan Fustić Morija iz Kara

26.07.2021 08:33

За крст часни и слободу златну.

Srbbgd

26.07.2021 17:33

Pazi molim te musliman pokrenuo peticiju za hapšenje Srbina u RS iskupio 30.000 potpisa muslimana. Cirkus.

Ujka Kosta

26.07.2021 23:44

Nisam čitao tekst, ali iz naslova bih zaključio da hapšenje Milorada Dodika može značiti samo obnovu, reformu, i tako neke pozitivne pojmove, ali nikako uništavanje.