OD OVOG TRENUTKA ISTORIJA SE MENJA! Sklopljen PRVI ISTOPOLNI brak u CRNOJ GORI

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.07.2021

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Opštini Budva sklopljen je prvi istopolni brak u Crnoj Gori, a sekretar za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić Jelušić rekla je da je reč o dve mlade žene poreklom sa Balkana koje žive i rade u inostranstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Jelušić je objasnila da su se one obratile Sekretarijatu za lokalnu samoupravu odmah po stupanju na snagu Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, 15. jula, a da je opština preduzela neophodne korake kako bi se zakon i svi podzakonski akti u vezi s snjim mogli nesmetano primenjivati.

- Obezbedili smo registar partnerstava, propisani izvod iz registra koji se uručuje partnerima odmah po zaključivanju partnerstva, kao i prisustvo odbornika u skladu sa pomenutim Zakonom - rekla je Jelušić.


Dodala je da su u toku ceremonije, koja je upriličena u zgradi Opštine Budva, partnerima predočena prava i obaveze u skladu sa Zakonom, a da je rečima Duška Radovića o ljubavi i zajedničkom životu objašnjeno i ono što nije obuhvaćeno zakonom.

- Raduje nas što smo bili u prilici da prvi primenimo Zakon o životnom partnerstvu i želimo sreću i puno ljubavi partnerkama u zajedničkom životu - poručila je Vukotić Jelušić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
dido

07.08.2021 19:52

Čestitam Crnogorci, promjenili ste istoriju, postali ste gejevi !