OŠTAR ODGOVOR KUSTURICE INCKU: Bleda kopija generala Poćoreka, u Evropi su bila tri velika genocida!

Autor: Republika

Svet

25.07.2021

19:48

Proslavljeni srpski i svetski reditelj Emir Kusturica izjavio je da je Valentin Incko "klovno" i bleda kopija generala Poćoreka koji ništa nije naučio iz grešaka njegovog prethodnika od pre više od 100 godina, kad je bio potonji austrougarski guverner BiH.

Tanjug
Emir Kusturica

Kada je Andrićev institut objavio pismo iz 5. janura 2014. godine koje Poćorek šalje austrougarskom ministru finansija Bilinskom zaduženom za BiH, to je izazvalo burnu reakciju zapadne javnosti a taj broj Istorijskih svezaka je bio napadnut kao nacionalistički ispad na 174 linka - podsetio je Kusturica.

Upitavši šta radi Incko mešajući se u pravni sistem BiH, Kustirica je rekao da on ne samo da daje impuls za rušenje BiH i negiranje zločina nad Srbima, već "klovno imitira Poćoreka koji u pomenutom pismo iz 1913 piše `treba iskoristiti apatiju srpskog sela, okrenuti Zagreb protiv Beograda, a hrvatsku i muslimansku inteligenciju protiv Srba`.

Prema njegovim rečima, jedino što nema Austrugarske iako se njena raspala politika provodi u BiH kao tragikomedija čitave civilizacije koja nema snage da samu sebe održi, kamoli provede do kraja svoju nasilničku politiku.

Ipak, Incko odlazi kao abortirana verzija Benjamina Kalaja i ne treba zaboraviti da korekciju pravosudnog sistema BiH i zabranu komentarisanja, te naučnog istraživanja srebreničkog zločina obavljuje na isti dan, 23. jula kada je 1914. Austrougarska uputila Ultimatum Srbiji, posle čega je, pet dana kasnije Austrougarska objavila rat Srbiji što je bio povod za početak Prvog svetskog rat. Taj novi rat Incko, najverovatnije, neće pokrenuti, ali je sigurno da je njegovo deo akt koji ima još jednu funkciju - naglasio je Kusturica.

Tanjug/AP
Valentin Incko

On je istakao da su u dvadesetom veku bila tri velika genocida u Evropi.

Stradali su Jevreji, Srbi i Jeremeni. Jevreji su dokazali genocid nad njima, Jermeni takođe u najvećem delu sveta, a Srbi nad kojima je izveden genocid u Jasenovcu, Gradini, Jadovnu, Starom Brodu, nismo dobili povtrdu pogroma koji je nad nama izvršen. Da li ćemo konačno krenuti u sveopštu, planiranu akciju da pred svetom izvedemo dokaz da smo u svim ratovima u prošlom veku bili žrtve? Sad ili nikad - poručio je Kusturica.

Komentari (5)

Loading
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

25.07.2021 20:53

Подржавамо Емира Кустурицу у целини.

Ami

25.07.2021 22:57

Ovaj ko i Aca Lukas uvijek izgleda ofucano i pored svih para ...

Vera

26.07.2021 09:37

Genocid nad Srbima je izvršen i u Velikom ratu (tzv. Prvom svetskom ratu).

123

26.07.2021 16:43

Србе ,народ који је највише страдао прогласише за геноцидан народ.Борба против Срба је,пре свега,борба против Православља.