NEMA NIKAKVIH SMENA, KAZNI, SUĐENJA: Otac Gojko Perović demantovao spekulacije medija!

Autor: Republika

Svet

21.07.2021

12:47

Rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović demantovao je pisanje pojedinih medija o njegovoj navodnoj smeni i radu te najstarije školske ustanove u Crnoj Gori.

youtube.com/printscreen
Otac Gojko Perović

- Nema nikakvih smena, kazni, suđenja, niti bilo kakvih procesa protiv škole ili rektora od strane nadležnih crkvenih institucija. Sve se, Bogu hvala, odvija u redovnim okolnostima i kako treba - izjavio je Perović za radio Svetigora.

On je tako reagovao na nezvanične informacije pojedinih medija da ga je smenila Beogradska patrijaršija, odnosno mitropolit Joanikije, kao i da se sprovodi "čistka kadrova" pokojnog mitropolita Amfilohija.

Perović je istakao da se sve što se radi u Bogosloviji radi transparentno.

- Ne znam čemu služe i kome dobro mogu doneti tolike laži koje se svakodnevno plasiraju, a tiču se Crkve i njenoga rada. Toliko smo prisutni u javnosti da nam se na tome, sa nekih adresa, i prigovara. A opet, iste te adrese, uporno i bez prekida prenose laži o nekim navodno tajnim i zakulisnim radnjama u Crkvi. Što bi rekao narod: "Neka nam je svima Bog na pomoći" - kazao je otac Gojko Perović.

Naveo je i da je upravi Bogoslovije iz Sinoda SPC, stigao poziv da se uključi u rad Komisije Svetog Arhijerejskog Sabora za unapređenje prosvete u SPC, na način što će, pored njega kao rektora Cetinjske bogoslovije, još jedan od profesora Bogoslovije uzeti učešća u radu komisije, objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

 

 

Komentari (0)

Loading