NEMA MESTA ZA SRPSKU TROBOJKU! Smenjena direktorka škole u Baru

Autor:

Svet

20.07.2021

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da u Crnoj Gori nema mesta za srpsku trobojku i one koji je vole svakodnevno pokazuju Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/Srbi za Srbe

V.D. direktora Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru Rada Višnjić razrešena je sa te funkcije, saopšteno je nezavnično portalu Pobjeda iz Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.

Višnjić je bila imenovana za vršioca dužnosti ove obrazovne ustanove na period od šest meseci, počev od 12. jula ove godine. Na tu poziciju zamenila je Biljanu Vukmanović koju je smenio resor Vesne Bratić.

Ona je u žižu interesovanja javnosti došla sredinom 2020. godine nakon što je učenicima dala zadatak da crtaju trobojku.

Suspendovana je u oktobru prošle godine, do okončanja postupka koji se protiv nje vodi, zbog pozivanja učenika na metanisanje u hramu SPC u Baru.

Tada je, tokom postupka utvrđivanja odgovornosti, konstatovano da je Višnjić načinila težu povredu radne obaveze. 

 

 

Informacija da je Višnjić postavljena na čelo ustanove iz koje je bila suspendovana izazvala je burne reakcije javnosti.

Većina je osudila ovaj postupak Ministarstva, a Socijaldemokratska partija SDP je čak pripremila intrepelaciju za smenu ministarke Vesne Bratić.

Nakon više negativnih reakcija, juče se oglasilo i Ministarstvo prosvete, nauke, kulture i sporta koje je istaklo da će u slučaju Višnjić postupati i preduzeti sve potrebne korake da crnogorska prosveta bude primer odgovornosti, čestitosti, znanja, nenarušenog integriteta i svih drugih vrlina koje bi trebalo da krase obrazovni sistem jedne zemlje.

Očigledno je trobojka nešto "žulja" i bode oči toliko da se zbog nje dobijaju otkazi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading