PROTEST U BIH ZBOG HAPŠENJA OSMICE: Građani pružili podršku direktoru OBA!

Autor: Republika

Svet

15.07.2021

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Sarajevu se okupila grupa građana kako bi poslali podršku direktoru Obaveštajno-bezbednosne agencije Osmanu Mehmedagiću Osmicu koji je juče uhapšen.

RepublikaFoto: printskrin
Osman Mehmedagić

Okupljena grupa građana stoji na parkingu ispred zgrade Tužilaštva i Suda BiH, a sa sobom pojedini nose i transparente. Otprilike stotinu okupljenih su mirno došli ovde, šetaju i razgovaraju. Među njima nalazi se i Fikret Prevljak, bivši čelnik SDA Ilidža i kandidat za načelnika te opštine, prenosi Srpskainfo.

Novinarima se obratio Salko Zildžić, kadar SDA iz Tuzle koji je rekao da je hapšenje Mehmedagića “predstava za javnost”. Ističe da su mnoge afere zataškane, a da je u poslednjih nekoliko godina primetan namerni udar na Mehmedagića, piše Klix.

Podsetimo, pripadnici MUP KS juče uhapsili Osmana Mehmedagića Osmicu zbog sumnje da je počinio krivična dela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje isprave i pranje novca. Policija još jednom proverava navode o tome da je Mehmedagić falsifikovao diplomu kojom je i konkurisao za poziciju direktora OBA BiH, međutim sumnjiv im je i način na koji je on kupio dva stambena objekta u Sarajevu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading