PUKLA TIKVA U CRNOJ GORI - KRIVOKAPIĆ UDARIO NA MILA: Ti si ratnohuškač koji se fašističkim izjavama probio na političku pozornicu i UNIŠTIO NAM ZEMLJU!

Autor: Republika

Svet

14.07.2021

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kabinet crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića žestoko je reagovao na govor predsednika Mila Đukanovića u kom je on pojedince iz vlasti optužio da propagiraju ideje fašizma.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zdravko Krivokapić žestoko udario na Mila Đukanovića   

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić žestoko je reagovao na govor predsednika svoje zemlje Mila Đukanovića, koji je on održao sinoć u Virpazaru povodom Dana državnosti i 80 godina od dana ustanka i početka borbe protiv fašizma, a u kom je određene pojedince u strukturama vlasti Crne Gore optužio da su propagatori ideje fašizma. 

Krivokapić koji se očigledno pronašao u tim navodima predsednika, opleo je po njemu nazvavši ga brojnim pogrdnim imenima, a zatim ga i optužio da je zemlju doveo do ruba propasti. 

- Od ratnohuškača iz devedesetih, koji se svojim borbenim, velikodržavnim narativom i fašističkim izjavama probijao na političku pozornicu, do "dostignuća" u kom je naša država u međunarodnoj zajednici prepoznata kao zemlja hibridnog režima, sa zarobljenim institucijama, jesu autentične Ðukanovićeve tekovine, od kojih se crnogorsko društvo imperativno mora osloboditi - stoji u saopštenju Krivokapićevog režima, prenosi Informer.  

Kako je naglašeno, da je Ðukanović zaista posvećen antifašizmu i demokratskim i progresivnim vrednostima, on ne bi sa svojom partijom ostavio podeljenu zemlju, razorenu ekonomiju i nefunkcionalan sistem u kom su cvetali korupcija, nepotizam, diskriminacija.

- Apsolutističkom metodu vladanja "država to sam ja" dolazi kraj, tako da su Ðukanovićeva nastojanja da u ime države svoju zaostavštinu pripisuje novoj vlasti, samo predstava za malobrojnu javnost - navedeno je u saopštenju i istaknuto da dok se Đukanović deklarativno zalaže za borbu protiv fašizma, sa svojom partijom je već zauzeo poziciju rezervisanu za retrogradne i nacionalističke snage.

- One pokušavaju da na sve načine zaustave društveni preporod i ekonomski razvoj Crne Gore - dodato je u dokumentu kabineta.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading