KOLIKO POTVRDA O VAKCINACIJI, TOLIKO I PARA! Uvodi se novi uslov za firme koje žele DRŽAVNU POMOĆ!

Autor: Republika

Svet

07.07.2021

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski ministar rada Josip Aladrović saopštio je danas da će broj kovid potvrda zaposlenih, za koje poslodavac očekuje finansijsku pomoć države, biti dodatni kriterijum za utvrđivanje iznosa te podrške.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kao što smo najavljivali proteklih dana povezaćemo kovid potvrde, odnosno zdravstvenu i epidemiološku odgovornost s poslovnom odgovornošću, odnosno s podrškom privrednicima - rekao je Aladrović nakon sastanka u vladi s poslodavcima i predstavnicima sindikata, na kojem je predstavljena prva verzija tog vladinog plana.

Navodeći da vlada želi da na taj način jača odgovornost, dodao je da se više od milion i po hrvatskih građana vakcinisalo i tako preuzelo odgovornost za sebe i svoju okolinu, prenosi portal Index.

Pozivamo na odgovornost i čvrsto vezivanje potpora privrednicima s brojem ljudi, zaposlenih koji će imati kovid potvrdem - rekao je Aladrivić.

Na pitanje novinara šta se događa ako u firmi koja broji 100 zaposlenih, 99 ima potvrdu, a jedan nema, odgovorio je: "Dobijate podršku za 99 zaposlenih".

Takođe je ocenio da je "pitanje ustavnosti" ovog kriterijuma "promašeno", te da "niko ne vidi elemente diskriminacije ili delove protivustavnosti mera", o čemu su konsultovali ustavnopravne stručnjake.

Apsolutno nema potrebe za strahovanjem od otkaza, jer upravo cilj mera je da ne dođe do otpuštanja. To smo do sada u 16 meseci puno intenzivnije krize uspeli kao društvo. Međutim, moramo povezivati ekonomske mere i odgovornost pojedinca - naveo je Aladrović.

Na kraju je najavio da će novi sastanak s poslodavcima i predstavnicima sidikata biti održan počekom iduće nedelje kada oni prodiskutuju elemente vladinog plana sa svojim članstvom.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading