CRNA GORA NA NOGAMA! Građani najavili RADIKALIZACIJU PROTESTA zbog pritvaranja Jovanovića!

Autor: Republika

Svet

01.07.2021

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sinoć je grupa građana blokirala most Blaža Jovanovića u Podgorici u znak protesta zbog određivanja pritvora crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću koji je uhapšen na Kosovu, a ukoliko Jovanović ne bude pušten na slobodu najavili su radikalizaciju protesta.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV KIM
Hapšenje Jovanovića

Oni su se na taj potez odlučili nakon što im se niko od nadležnih nije obratio.

Više desetina građana oko 20 časova treću noć zaredom okupilo se na protest ispred zgrade Vlade i Ministarstva spoljnih poslova (MVP) kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog privođenja Jovanovića.

Okupljeni su skandirali "Oj Kosovo, Kosovo" i "Pravda za Rista".

Jedan od učesnika protesta, Milivoje Brković, član Ujedinjene Crne Gore kazao je da je Jovanović "uhapšen zbog toga što je Srbin".

On je istakao i da "taj čovek ništa nije kriv ako peva o Kosovu i da to nije mržnja".

- Moj lični zahtev je da se Vlada aktivnije uključi u čitavu priču i da treba da pokrene svoje diplomatske kontakte. Njemu je produženo zadržavanje od mesec dana sasvim neopravdano. Posle toga njemu sledi suđenje i može biti osuđen i do pet godina - kazao je Brković.

Na pitanje šta ukoliko Jovanović ne bude pušten na slobodu, on je kazao da će radikalizovati proteste.

Zbog protesta za saobraćaj je pored mosta Blaža Jovanovića bio blokiran dio Bulevara Stanka Dragojevića i Karađorđeva ulica, pišu Vijesti.

 

 

Iz Demokratskog fronta (DF) su ranije najavili da će zbog slučaja Jovanovića protestovati.

Prava Crna Gora osuđuje hapšenje Jovanovića

- Hapšenje i određivanje pritvora crnogorskom državljaninu Ristu Jovanoviću u Prištini neviđeni je atak na elementarna ljudska prava na teritoriji Evrope, atak na slobodu mišljenja, slobodu izražavanja i slobodu kretanja - ocenio je danas predsednik članice crnogorske vladajuće koalicije Prave Crne Gore Marko Milačić.

Ta stranka ocenjuje da je neosnovana optužba Jovanovića zbog navodnog krivičnog dela "izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti", već je, upravo suprotno, njegovo hapšenje demonstracija verske mržnje i netrpeljivosti.

- Ukoliko žalba Jovanovićevog advokata bude odbijena i time pogažena ljudska prava crnogorskog građanina, Prava Crna Gora iniciraće sastanak predstavnika parlamentarne većine kako bi hitno napravili plan daljeg delovanja u cilju zaštite našeg građanina i dostojanstva države Crne Gore - istakao je Milačić.

Da podsetimo, Jovanović je uhapšen 28. juna, na Vidovdan, na Gazimestanu jer je protestovao što su kosovski policajci zahtevali od jedne monahinje da otvori torbu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading