RUKA BI MI SE OSUŠILA DA SAM GLASAO ZA TEBE: Nastavlja se rat u Hrvatskoj, Plenković nakon rukovanja sa Milanovićem OBRISAO ŠAKU!

Autor:

Svet

22.06.2021

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, koji već mesecima verbalno ratuju, po prvi put su se sreli posle dužeg vremena. Bliski susret obeležio je njihov kratak i neobičan razgovor, u kom je Plenković poručio Milanoviću kako bi mu se "ruka osušila da je za njega glasao", a posle rukovanja je obrisao ruke vlažnom maramicom.

RepublikaFoto: Foto-Montaža: Republika.rs, Tanjug/AP
Zoran Milanović i Andrej Plenković

Milanović i Plenković sreli su se tokom obeležavanje Dana antifašističke borbe u Spomen parku Brezovica kod Siska.

Oni su održali i prigodne govore, a obojicu je ometala publika.

Plenkoviću su zviždali kada je pominjao posleratne čistke koje je sproveo komunistički režim, posebno istakavši slučaj kardinala Alojzija Stepinca.

​Milanovića je, sa druge strane, jedna gospođa iz publike nazvala manipulatorom, prenose hrvatski mediji.

Uz Milanovića, najveće ovacije među stotinak okupljenih u Brezovici "zaradili" su Stipe Mesić i Ivo Josipović.

Plenković i Milanović hladno su se pozdravili uoči svečanosti, navodi Jutarnji list, pružili su jedan drugom ruke i razmenili nekoliko rečenica.

- Šta je Plenki, jesi li glasao za mene - rekao je Milanović, aludirajući na intervju koji je hrvatski predsednik dao Večernjem listu u kojem je rekao da je „premijer sigurno na nekim izborima glasao za njega“.

Usledio je zanimljiv odgovor Plenkovića.

- E moj Zoki, ruka bi mi se osušila da sam za tebe glasao - uzvratio je premijer nakon čega je iz džepa izvadio vlažnu maramicu i obrisao ruke, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading