U Bošnjačkoj stranci slavlje posle usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici: CRNA GORA CENTAR DEMOKRATIJE

Autor: Republika

Svet

17.06.2021

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora je večeras poslala snažnu poruku da je centar demokratije i da su suočavanje s prošlošću i poziv na pomirenje pravci kojima iskreno želi ići većinska Crna Gora.

RepublikaFoto: printscreen/youtube.com
Foto: Ilustracija

Ovako likuju u Bošnjačkoj stranci Crne Gore, posle ishoda glasanja u Skupštini, gde poslanici dvodecenijskog saveznika Mila Đukanovića nisu u ''njegovo vreme'' smeli da pomisle da progovore o zločinu nad svojim narodom. 

- Podrška dve trećine poslanika u Skupštini Crne Gore, jasan je pokazatelj da većinska Crna Gora želi da nastavi koračati evropskim putem. Crnoj Gori kao građanskoj državi, multiverskoj i multinacionalnoj, koja baštini evropske vrednosti, vrijednosti zaštite ljudskih i manjinskih prava, demokratije, antifašizma i čojstva je bila potrebna Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Zadovoljni smo što je naš predlog naišao na širok krug podrške, kako među partijama opozicije, tako i unutar vladajuće strukture. Verujemo da će usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici od strane dve trećine poslanika Skupštine Crne Gore, kao i nedavna presuda Ratku Mladiću, biti opomena onima koji javno negiraju genocid u Srebrenici, da prihvate potvrđene činjenice - upozoravaju iz Bošnjačke stranke Crne Gore, prenose Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading