AMAZON STIGAO U BiH: Nakon 26 godina Bosna stavljena na listu najveće prodavnice na svetu

Autor:

Svet

15.06.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 26 godina postojanja, kompanija Amazon je uvrstila Bosnu i Hercegovinu na svoju listu, čime je omogućena prodaja, ali i kupovina preko ove najveće prodavnice na svetu.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Amazon

Profesorka Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Azra Zaimović je podelila informaciju da je za preduzetnike u Bosni i Hercegovini omogućena prodaja na Amazonu.

Naime, kompanija Amazon je pre dve sedmice revidirala listu dozvoljenih zemalja za registraciju prodavača i sada se na toj listi nalazi i Bosna.

Jedini način da prodavači iz BiH prodaju svoje proizvode na Amazonu do sada je bio taj da osnuju preduzeće i u nekoj od zemalja iz koje je prodaja dozvoljena.

To je svima stvaralo dodatne troškove i značajno otežavalo pristup tržištu. Međutim, u najvećoj online prodavnici na svetu među 188 zemalja konačno se našla i Bosna i Hercegovina nakon što je ova kompanija dodala novih 85 zemalja, klix.ba

Amazon je tako učinio dostupnom i kupovinu većine proizvoda kupcima iz BiH, jer je do sada bilo moguće kupovati samo određene proizvode poput knjiga i CD/DVD-ova, a od sada su dostupni i tehnika, igračke, odeća, pa čak i hrana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading