SARAJEVO SE ZAHVALJUJE VUČIĆU ZBOG VAKCINA: SRBI dobijaju POSEBNE turističke aranžmane u BiH!

Autor: Republika

Svet

11.06.2021

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski predsednik Aleksandar Vučić uručio je u martu u Sarajevu AstraZeneca vakcine protiv koronavirusa za Bosnu i Hercegovinu. Predsednik je tom prilikom sa sarajevskog aerodroma poručio da je “srećan ako će ove vakcine spasiti živote ljudi u BiH”.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sarajevo

Tim povodom turistička zajednica Kantona Sarajevo pripremila je program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja putem e-koda “Odmori u Sarajevu” za turiste iz Srbije, kao znak zahvalnosti za donaciju vakcina protiv koronavirusa.

U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom letne turističke sezone, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica KS subvencioniraće turističko-ugostiteljske usluge smeštaja na području KS za turiste iz Srbije.

Subvencija će se provoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namenjeni za korištenje turističko-hotelskog smeštaja za 2.000 turista, srpskih državljana, čiju listu imena dostavlja Vlada Srbije.

Osobe s dostavljene liste moći će da rezervišu smeštaj u Kantonu Sarajevo u jednom od smeštajnih turističko-ugostiteljskih objekata sa liste, a koji će biti izabrani putem javnog poziva objavljenog od Turističke zajednice KS.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Lista odabranih smeštajnih objekata će biti dostupna putem online platforme “Odmori u Sarajevu”.

Online platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo, moći će da pristupe isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smeštaja u KS.

Pravo učešća na javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smeštaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva.

Planirano je da e-kodovi budu korišteni u periodu od 1. jula do 30. decembra ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading