VLADIKO SOKOLE! MITROPOLIT JOANIKIJE DOČEKAN U PODGORICI: Okupio se veliki broj vernika, Krivokapić ZATRAŽIO OPROST!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

02.06.2021

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz aplauz vernika i sveštenstva ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici večeras je dočekan novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, koji će kasnije služiti večernju službu u tom hramu.

RepublikaFoto: Printscreen

Zbog velikog broja vernika za saobraćaj je zatvoren bulevar ispred hrama, a nakon dočeka oglasila su se zvona, dok su vernici skandirali "vladiko sokole", prenela je RTCG.

Među okupljenima koji su dočekali mitropolita je i premijer Zdravko Krivokapić koji je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i obećao da će Temeljni ugovor biti potpisan, navodi RTCG.


On je od Joanikija zatražio oprost ako je, kako je rekao, uradio išta loše, a nakon što se obratio mitropolitu zajedno su se uputili prema hramu, gde su njihov ulazak vernici propratili aplauzom.

- Mi u različitim trenucima imamo ponekad i neka obećanja koja treba da iskažemo. Meni jedino zavet Mitropolije Crnogorsko-primorske, Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog, I naravno kapela na Lovćenu koja je simbol nečega što smo svi morali da shvatimo da smo tada izgubiili jedan od najvažnijih blagoslova Crne Gore.Vi ste danas vratili taj blagoslov, pokazali najboljim primerom da je sabornost I jedinstvo Srpske pravoslavne crkve,  važnije od svega - kazao je Krivokapić, koji je potom ustvrdio:

- Vi ste dostojan naslednik trona Svetog Petra Cetinjskog I našeg mitropolita Amfilohija. Ja sam to u svakom trenutku svedočio I kazao. Ako sam nešto pogrešio, ja Vas molim za oprost, jer jedino ste Vi taj koji to može da razume do kraja.I da znate da ništa nisam uradio što ne bi blagoslovio mitropolit Amfilohije - kazao je on.

Joanikija je ispred hrama osim Krivokapića dočekala i ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, a događaju je prisustvovao i predsednik parlamenta Aleksa Bečić, kao i poslanik Demokrata Boris Bogranović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading