PREMIJER SEVERNE MAKEDONIJE ZADOVOLJAN: Investicioni plan EU dobra osnova za budućnost

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.05.2021

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Balkanska ekonomija pokazala se, u aktuelnoj pandemijskoj krizi, mnogo otpornijom, a uz Investicioni plan EU region bi mogao stvoriti dobru osnovu za budućnost, kazao je danas premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Zaev

Zaev je, govoreći na Bečkom ekonomskom forumu (VEF), istakao da su zapadnobalkanske ekonomije otpornije na aktuelnu krizu pre svega što zemlje imaju fleksibilne ekonomije.

Ukazao je i na značaj velikog broja stranih investitora, koji, kako je objasnio, u tom regionu mogu da ostvare veće profite, jer imaju manje troškove kako radne snage, tako i sirovina i ostalog.


- Sa investicionim planom EU region narednih godina postaviće dobru osnovu za budućnost. Optimista sam da će investicije u naš region podstaći održivi rast, pre svega radna mesta kako bi zadzrzali mlade u našim zemjama - rekao je Zaev.

On je ocenio da Investicioni plan EU dolazi u pravo vreme, vreme kada se region priprema za oporavak od krize.

- Reorgaizovali smo se kao privrede kako bi iskoristili podsticaj naših kapitalnih investicija. Želimo da iskoristimo naše domaće potencijale i strane investicije - kazao je Zaev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading