UHAPŠEN SLOBODAN KAŠĆELAN: Vođa kavačkog klana i njegovi saradnici "pali" u Kotoru

Autor: Republika

Svet

21.04.2021

07:17

U toku noći u Kotoru je priveden navodni vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodan Kašćelan.

ST/N.PANČIĆ/youtube.com/Vijesti Online
Slobodan Kašćelan

Policija je sinoć u Kotoru sprovela akciju u kojoj su uhapšeni navodni vođa „kavačkog klana“ Slobodan Kašćelan i dvojica njegovih saradnika, od kojih je jedan iz Herceg Novog, saznaje nezvanično Dan iz više izvora.

Hapšenje su izvele pojačane policijske snage, a Centar bezbjednosti Kotor bio je okružen naoružanim policajcima.

Za sada nije poznato  da li su Kašćelan i dvojica njegovih saradnika zadržani, a iz policije je rečeno da se radi o tajnoj istrazi i da ne mogu iznositi detalje kako je ne bi narušili.

Veće podgoričkog Višeg suda prihvatilo je krajem 2019. godine ponuđeno jemstvo u nekretninama vrednosti 444.000 eura i 5.000 u novcu za Slobodana Kašćelana, koji se po pravosnažnosti ovog rešenja našao na slobodi. Njegovi bliski srodnici garantovali su imovinom da će na taj način biti obezbeđeno njegovo prisustvo u daljem toku postupka koji se vodi pred većem sudije Dragoja Jovića.

www.facebook.com/mafija ne prasta/youtube.com/Vijesti.me
Vođe rivalskih klanova Jovan Vukotić i Kašćelan

Specijalni tim i pripadnici novog odseka u Upravi policije izvršili su i 28. marta pretrese vođa "kavačkog klana“. Akcija je izvedena na osnovu informacija da se više pripadnika tog klana sastalo sa Radojem Zvicerom. Policija je odmah nakon dojave blokirala jedno kotorsko naselje kako bi preventivno delovala i sprečila eventualno izvršenje krivičnog dela.

Novinaru Dana koji je tada bi na licu mesta inspektori nisu želeli da daju bilo kakvu informaciju u vezi sa pretresima, uz obrazloženje da nemaju takva ovlašćenja. Danu je i tada iz policije rečeno da se radi o tajnoj istrazi i da zbog toga ne mogu da daju više informacija.

Uprkos čestim obračunima, vođe rivalskih klanova Jovan Vukotić i Radoje Zvicer, a do sinoć i Slobodan Kašćelan, nalaze se na slobodi.

 

Komentari (0)

Loading