Pronađena devojčica Kjara: ISCRPLJENA PREBAČENA U BOLNICU!

Autor: Republika

Svet

13.04.2021

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmogodišnja devojčica koja je sinoć nestala u Kotoru, danas je pronađena, potvrdio je predsednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen
Kjara

“Vijestima” je rečeno da je devojčica iscrpljena i da je prebačena u bolnicu na lekarski pregled.

U akciji potrage i spašavanja su učestvovali vatrogasci iz Kotora, Tivta, Herceg Novog i Budve, kao i pripadnici DVD Perast, Krtoli, Boka, Bijela, Tivat i Luštica, pripadnici komunalnih policija i inspekcija Kotora i Tivta. U akciji su takođe učestvovali i pripadnici Uprave policije, specijalne jedinice sa psima tragačima, jedinice granične policije sa termovizijskom opremom. U potragu se danas poslepodne uključilo i 11 pripadnika Mornarice VCG sa dva terenska vozila i medicinskim timom. “Ogroman broj građana je dalo nemerljiv doprinos ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo”, saopštili su iz operativnog štaba.

U trgovinama i na benzinskim pumpama u ovom delu Tivta i Kotora jutros su deljeni višejezični plakati sa Kjarinom fotografijom i pozivom svima da pomognu u pronalaženju djevojčice.

Prema riečima komandira Službe zaštite i spašavanja Kotora Maksima Mandića, koji je koordinirao akcijom, Uprava pomorske sigurnosti je učesnicima akcije traganja za Kjarom na raspolaganje stavila i specijalne termovizijske kamere koje “vide” u mraku i kroz šumski gustiš detektujući toplotu koju emituje ljudsko tijelo.

Potraga je za volontere i građane bila obustavljena sinoć oko dva sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežava jaka kiša koja već satima pada u Boki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading