SRAMAN napad Milovog DPS-a na Srbe: Svim sredstvima ćemo braniti državu od posrbljavanja

Autor:

Svet

07.04.2021

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića svim sredstvima će braniti državu od evidentnog "agresivnog pokušaja posrbljavanja".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Ovo su poručili iz Predsedništva DPS-a nakon održane vanredne sednice kojom je predsedavao lider stranke Đukanović.

Predsedništvo DPS-a osudilo je nameru Vlade da na sutrašnjoj sednici donese Odluku o izmeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje uslova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom, kao i da se usvoji Nacrt Zakona o izmenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.

Konstatovana je nedvosmislena namera nove parlamentarne većine da na taj način sprovede izborni inžinjering, kako bi se obezbedila nelegitimna većina na narednim izborima i na silu menjala demografska slika Crne Gore, što sve vodi u dodatnu destabilizaciju države.

- Smatramo da ovakav potez obesmišljava rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva koji bi upravo trebalo da se bavi ovom materijom, i u kojem predstavnici Demokratske partije socijalista učestvuju u cilju iznalaženja najboljih kompromisnih rešenja, sa ostalim poslaničkim klubovima - navodi se u saopštenju Predsedništva DPS-a, dodajući da će ta partija, ukoliko Vlada usvoji na sutrašnjoj sednici navedeni Predlog Odluke i Nacrta, napustiti Odbor i uputiti odgovarajuću inicijativu prema Ustavnom sudu, budući da je odluka koja je predložena, zbog predviđene retroaktivne primene, apsolutno neustavna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading