NEMA MU POMOĆI! Ðukanović: Barijera smo da Crna Gora ponovo bude plen velike Srbije!

Autor: Republika

Svet

16.03.2021

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

​Crnogorski predsednik Milo Ðukanović kaže da ga ne iznenađuje retorika političkih protivnika koji, kako tvrdi, u njemu vide poslednju barijeru za ostvarivanje svog nauma - da Crna Gora ponovo bude plen "velike Srbije"

RepublikaFoto: Tanjug
Milo Đukanović

Ðukanović je u inervjuu za Novu BiH tv., nakon poraza njegovog DPS-a u Nikšiću, rekao da to traje već 30 godina.

- Oni 30 godina u meni vide problem za svoje neuspehe i danas vide, u meni i u stranci koju predvodim, poslednju barijeru za ostvarivanje svog nauma - da Crna Gora opet bude plen velike Srbije. Zato oni i ne govore o drugome, nego nekako da vide leđa Milu Ðukanoviću - kaže crnogorski predsednik.

 

Poručuje da su se prevarili i da su izbori u Nikšiću, kako kaže, to pokazali.

Iako poslednjih meseci mediji pišu da je DPS u rascepu, Ðukanović tvrdi da je ta stranka veoma respektabilna i da upravo, kako kaže, ta snaga onemogućava nacionalizam i šovinizam, koji je digao glavu opet na Zapadnom Balkanu da ostvari svoj naum u Crnoj Gori.

Ipak, misli da je dobra okolnost da je u Crnoj Gori zrelo za promenu platforme za buduće delovanje.

Do danas smo uglavnom delovali na platformi koja je bila suverenistička, procrnogorska i koja je bila demarkaciona linija u odnosu na drugu platformu koja je bila anticrnogorska. Sada je trenutak da jasnije definišemo proevorpsku plaformu i siguran sam da će se uz DPS naći i neke partije, uključujući i one koje danas čine vladajuću koaliciju, koje bi mogle prihvatiti i koje suštinski prihvataju Crnu Goru kao građansku državu, multietničko društvo i buduću članicu EU - naveo je Ðukanović.
 

RepublikaFoto: Slu`ba za informisanje predsednika Crne Gore
Milo smatra da je punoj političkoj snazi

Ðukanović ističe da je u političkom smislu „u punoj snazi da idemo dalje, putem daljeg evropskog razvoja Crne Gore“.


Demokratska partija socijalista je, kako kaže, na izborima u Nikšiću napravila izuzetan rezultat.

Većina političkih analitičara i u Crnoj Gori i regionu su pretpostavili da će to biti početak kraja DPS-a, sledeći nešto što je iskustvo svih partija, koje dugo i kontinuirano vrše vlast. To se u ovom slučaju nije dogodilo..." - rekao je Ðukanović.

Drugo na šta želi da skrene pažnju jeste da je u strukturi podrške koju je dobila državna vladajuća koalicija, došlo do promene.

Jedan ogoleli, ekstremni nacionalizam je doživeo ozbiljan poraz. Taj nacionalizam, kojeg oličava Demokratski front u Crnoj Gori, na ovim izborima imao je brutalnu podršku državne vlasti Srbije i svih prorežimskih, ili manje više svih, medija iz Beograda, pa uprkos tome izgubio je tačno jednu trećinu podrške u samo ovih šest meseci - rekao je Ðukanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Cvetko

16.03.2021 15:08

Samo hapsana njemu moze pomoci. Puž u Spuž.