SRBIN PREDVODI NIKŠIĆ: Evo ko je novi gradonačelnik nekadašnjeg Milovog uporišta

Autor: Republika.rs

Svet

14.03.2021

22:04

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić i predsednik Izbornog štaba koalicije "Za budućnost Nikšića" proglasio je pobedu na izborima, a zatim je reč dao Marku Kovačeviću, najavljujući ga kao budućeg gradonačelnika.

youtube.com/ Radio Televizija Budva
Marko Kovačević

- Ova dva meseca je samo mali deo borbe koju su još naši roditelji započeli. Pobedili smo DPS i večeras ga poslali u prošlost. Čast mi je što sam bio nosilac liste ovih divnih ljudi. Ja se tih ljudi neću odreći, već ću ostati uz ovu koaliciju - rekao je Kovačević.

Marko Kovačević, rođen u Nikšiću 9. maj 1988. godine, srpski je političar iz Crne Gore, sadašnji poslanik u Skupštini Crne Gore od 23. septembra 2020. godine i glasnogovornik Nove srpske demokratije (NSD).

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Za vreme protesta u Crnoj Gori 2019—2020. uhapšen je nakon što je držao srpsku trobojsku na stepeništu Saborne crkve u Nikšiću.

Kovačević je dobio 22. mesto na izbornoj listi koalicije Za budućnost Crne Gore za parlamentarne izbore 2020. i izabran je za poslanika u Skupštini Crne Gore. Po potvrđivanju poslaničkog mandata, Kovačević je izabran za predsednika Zakonodavnog odbora, člana Odbora za prosvetu, nauku, kulturu i sport i člana Odbora za antikorupciju.

Izabran je za nosioca liste koalicije Za budućnost Nikšića (DF-SNP) na lokalnim izborima 2021. godine u Nikšiću kao kandidat koalicije za gradonačelnika.

- Prošlost pripada njima (DPS-u), a budućnost nama - obećao je Kovačević.

Komentari (0)

Loading