MILO, NIJE TI SRBIJA KRIVA ŠTO U NEDELJU GUBIŠ NIKŠIĆ! Andrija Mandić ima poruku za Đukanovića!

Autor:

Svet

12.03.2021

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DPS i Milo Đukanović biće u nedelju u Nikšiću ubedljivo poraženi, poručuje u intervjuu za Srpski telegraf Andrija Mandić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/E-stock
Andrija Mandić poslao poruku Đukanoviću

Pred lokalne izbore u Nikšiću, koje mnogi nazivaju crnogorskom staljingradskom bitkom, jedan od lidera Demokratskog fronta ističe da je uveren u pobedu.

Kako kaže Mandić, ovo je samo nastavak demontiranja Milovog režima, započetog 30. avgusta prošle godine na parlamentarnim izborima.

 

Šta kažu poslednja istraživanja, šta očekujete u nedelju?

- Istraživanja samo svedoče ono što će se desiti u Nikšiću, DPS će biti ubedljivo poražen. Ono što se desilo 30. avgusta prošle godine, kada je Crna Gora saopštila da ne želi više Mila Đukanovića, biće dodatno osnaženo. Sva istraživanja javnog mnjenja i ukupan ambijent u toj opštini, ali i u celoj Crnoj Gori, svedoče da je došao kraj jednoj propaloj politici, da se završava jedna ružna prošlost, a da budućnost kuca na vrata svakog građanina i svake porodice u Nikšiću.

Milo Đukanović je vodio najprljaviju kampanju, optužujući Srbiju za sve i svašta.

- Đukanović je pokušao da nađe izgovore da situacija nije takva da ga njegov narod i građani Crne Gore ne žele, nego da je to u stvari neka zavera iz regiona protiv njega. Prema njegovim željama, on je jedna rado viđena ličnost u svakom domu u Crnoj Gori, ali kako su to samo pusti snovi Đukanovićevi, onda je pribegao vrlo konkretnim akcijama nasilja. Naši aktivisti na terenu su napadani, prebijani, ovih dana registruje se kupovina ljudi, upotreba svih onih nedozvoljenih sredstava, koju je u ovakvim prilikama i ranije koristio Đukanović, a imao je i te kako šaroliku paletu tih nedozvoljenih sredstava pomoću kojih je vladao dugi niz godina. Jedna od najvećih izmišljotina ovih izbora jeste da se Đukanović u Nikšiću bori protiv Srbije i da se Srbija meša u izbore u Nikšiću. Ne bori se on ni protiv kakve Srbije niti protiv građana Srbije, on se suočava sa stavom građana Nikšića, koji su rekli: "Dosta je bilo, Đukanoviću, tvoje je prošlo, mi želimo da kažemo dobro nam došla, budućnosti."

Kriminalnim bandama poput ove koja je sad otkrivena u Beogradu direktno se upravljalo iz Crne Gore

U Srbiji je u toku velika istraga protiv mafijaša i njihovih saradnika u državi i policiji. Pipci očigledno sežu i do Crne Gore.

- Nema nikakve dileme. Mnogo toga u regionu je pokrenuto iz Crne Gore kad je u pitanju kriminal. Upravo ovde, na ovom prostoru su se rodile mnoge ideje i uspostavile mnogobrojne kriminalne organizacije, odakle su se iznedrili i lideri u nekim poslovima koji su bili nedozvoljeni. Mnogo je akcija međunarodnih policijskih snaga u hapšenjima, s ogromnim količinama narkotika su povezane crnogorske kriminalne strukture. Vlasti u Crnoj Gori spajale su te kriminalne organizacije, koje su se bavile nedozvoljenim poslovima, švercom cigareta, narkotika, ljudi, svega onoga što je donosilo enormne zarade. Kada se ta ogromna količina novca sabrala na tako malom prostoru kao što je Crna Gora, onda su ti ljudi, poneseni takvom moći, krenuli u međusobne obračune i državni aparat i službe bezbednosti koji su stajali u pozadini tih klanova nisu mogli više sve da iskontrolišu. Kada se doda da se to prelilo na region, onda smo mogli da konstatujemo da se kriminalnim bandama poput ove koja je sad otkrivena u Beogradu direktno upravljalo iz Crne Gore i da su se ovde, u suštini, nalazili njihovi nalogodavci.

 

Krivokapić je pošao putem osnivanja vlastite stranke

Kakvi su odnosi Demokratskog fronta i vaši sa gospodinom Krivokapićem?

- DF ne učestvuje u vladi Zdravka Krivokapića, ali je podržavamo. Naši odnosi su na nivou koji je neophodan za takvu podršku. Lično sam ustupio svoje mesto na poslaničkoj listi Krivokapiću i tadašnjoj Koaliciji za budućnost Crne Gore. Danas je Krivokapić krenuo putem osnivanja vlastite stranke i obrisi te organizacije mogu da se vide na izborima u Nikšiću: njegova savetnica se nalazi u koaliciji sa strankom Alekse Bečića, tako da ćemo posle izbora u Nikšiću videti koliko to sve u političkom smislu vredi i svakako da ćemo tad sesti i porazgovarati u vezi sa budućnošću Crne Gore i vlade Crne Gore i sa Krivokapićem, Bečićem, Abazovićem. Da vidimo kako da se uradi više od onoga što je urađeno u prvih 100 dana vlade Zdravka Krivokapića.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading