ĐUKANOVIĆ PROTERUJE SRPSKE SVEŠTENIKE IZ CRNE GORE: Neću dozvoliti da ima više njih nego naših vojnika

Autor: Republika

Svet

09.03.2021

10:14

Predsednik Crne Gore opet je udario na SPC i poručio da će iz zemlje biti proterani svi koji u njoj "nelegalno borave, posebno ako ih ima više nego što zemlja ima vojnika".

Tanjug/AP
Milu Đukanoviću smeta sve srpsko 

Crnogorski predsednik Milo Đukanović žestoko je još jednom napao sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC) u svojoj zemlji komentarom da je nedopustivo da njih ima više nego što Crna Gora ima vojnika, najavivši još i to da je spreman da "protera sve one koji u Crnoj Gori borave nelegalno" čime je aludirao na proterivanje srpskih pravoslavnih velikodostojnika. 

- Ako neko misli da može da šalje poruke da je u Crnoj Gori više sveštenika Srpske pravoslavne crkve nego vojnika, to samo opominje da će taj nesklad, ako to jeste tako, morati nekako da se poravna. To znači da ćemo prirodno ravnati tako da u Crnoj Gori neće biti mesta za one koji u njoj nelegalno borave - poručio je odlučno predsednik povodom nedavne izjave protojereja Mitropolije crnogorsko-primorske Velibora Džomića. 

Mediji su nedavno, podsetimo, preneli da je Džomić u jednoj emisiji kazao da u Crnoj Gori postoji 650 "samo crkvenih odbora".

- Neka svaki odbor ima najmanje pet članova, pa to je više od 3.000 ljudi. To je više nego što broji crnogorska vojska - kazao je tada Džomić.

Đukanović je, inače, u sklopu najnovijih uvreda na račun svega srpskog ponovio i kritike na račun Vlade.

- Moramo veoma jasno da upozorimo one na vlasti da je ne koriste da uništavaju crnogorski identitet, da im to ne može poći za rukom, da to što rade ostaje veoma precizno zabeleženo i da će za to svi koji rade na tome odgovoarati - zapretio je Milo. 

 

 

 

Komentari (0)

Loading