DA SE ČOVEK PREKRSTI! Držao roba u dvorištu! TRETIRAO GA KAO MAGARCA!

Autor: Republika

Svet

23.02.2021

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prekršio sve konvencije o pravima čoveka!

RepublikaFoto: pixabay.com

Opštinsko državno tužilaštvo u Koprivnici podiglo je optužnicu zbog ropstva protiv 67-godišnjaka koji je na svom imanju u Podravini iskorišćavao muškarca (50) terajući ga na teške poslove bez finansijske nadoknade.

Optuženi se tereti da je od početka 2012. do avgusta prošle godine na svom poljoprivrednom dobru u okolini Koprivnice, kršeći odredbe Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i odredbe Povelje EU o osnovnim pravima, iskoristio teške prilike i siromaštvo 50-godišnjaka prisiljavajući ga na svakodnevne teške fizičke poslove bez ikakve novčane nadoknade, saopštilo je koprivničko tužilaštvo.

Optuženom se stavlja na teret i da oštećenom nije omogućio zdravstvenu zaštitu niti mu je obezbeđivao higijenske usove za život kao i da mu je ograničio slobodu kretanja i društvene kontakte, ali i fizički kažnjavao, čime je uspostavio potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom postupajući sa njim kao sa svojim vlasništvom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading