SRAMAN INTERVJU KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA: Smeta mu što su se Zagrepčani oprostili od Balaševića na ĆIRILICI!

Autor:

Svet

21.02.2021

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović prokomentarisao je danas smrt legendarnog muzičara Đorđa Balaševića, koji je danas sahranjen u Novom Sadu.

RepublikaFoto: Printscreen

Davor Filipović je u emisiji "Točka na tjedan" hrvatskog N1 naveo da Đorđa Balaševića nikada nije, kako kaže, slušao i da od njega zna samo jednu pesmu.

- Jedina pesma koju zna je 'Nikad kao Bane' - naveo je kandidati HDZ-a o Balaševiću, a onda je prokomentarisao i natpis "Bećarac" na ćirilici u centralnoj ulici u Zagrebu, koji su doneli okupljeni građani u petak uveče, kada su se okupili u centru grada da bi se oprostili od legendarnog muzičara.

- Nisam video transparent. Međutim, u Hrvatskoj treba da se koristi službeno pismo. Lično ne znam ćirilicu, natpis u Ilici ne bih mogao ni da pročitam - odgovorio je Filipović na pitanje voditeljke o tom natpisu.

Inače, nakon što su se na Trgu slobode u Novom Sadu u petak uveče, kao i ispred kuće legendarnog muzičara okupili brojni obožavatelji pokojnog Đorđa Balaševića kako bi mu poslali poslednji pozdrav, ljudi su se okupili u glavnom gradu Hrvatske.

RepublikaFoto: Printscreen

To veče su i Zagrepčani izašli na ulice i okupili se u centru grada pevajući njegove pesme. Ispred zapaljenih sveća neko je postavio transparent na kome ćirilicom piše: "Bećarac", sa jasnom aluzijom na "Stih na asfaltu", pesmi u kojoj se, između ostalog, kaže:

"Da mi je još jedared proći Ilicom,

Pa da bećarac našvrljam ćirilicom.

Teško da bi drugi mogli rešiti taj hijeroglif,

Al' bi neko znao da sam tu.

Cipelice jedne bele zastale bi i prevele

Stih na asfaltu".

Od Balaševića su se sa tugom oprostile i mnoge javne ličnosti u Hrvatskoj, a među njima i političarke - nekadašnja premijerka Jadranka Kosor i bivša ministarska spoljnih poslova Vesna Pusić.  

Velika okupljanja građana u Hrvatskoj na kojima su se oprostili od srpskog muzičara bila su i u drugim gradovima i mestima širom zemlje.

Slavni kantautor Đorđe Balašević sahranjen je danas, 21. februara na Gradskom groblju u Novom Sadu u krugu porodice i najbližih prijatelja, a na večni počinak ispratili su ga tamburaši uz omiljenu pesmu "Olivera".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading